HP donira WebOS open source zajednici

Iako su rekli da to neće nikad uraditi, danas su u HP-u objavili da će ipak donirati WebOS open source zajednici.
Osim donacije izvornog koda HP planira i aktivno podržavati razvoj ovog operativnog sustava. Pomagati će financijski a sudjelovati će i u razvijanju novih verzija i poboljšanja za WebOS. Osim WebOS-a HP planira donirati i izvorni kod ENYO-a, razvojne platforme za ovaj sustav tako da će open source zajednica dobiti i moćan alat za razvoj aplikacija.
WebOS je fleksibilan operativni sustav. Razvoj aplikacija za ovu platformu moguć je i uz korištenje postojećih web tehnologija tako da se aplikacije mogu lagano prenijeti na različite tipove uređaja.

HP Touchpad pogonjen WebOS-om

 

Ovim potezom HP bi mogao udahnuti novi život ovoj platformi. To će razveseliti mnoge ljubitelje ovog operativnog sustava za kojeg mnogi kažu da je bio ljepši i moćniji od Androida ali ga je upropastila Palmovo loše rukovođenje a kasnije i HP-ova nevoljkost da ga razvije kako treba i izda na vrijeme.
Nakon propasti Meegoa lijepo je vidjeti da u svijetu mobilnih uređaja ponovno imamo jednu dobru otvorenu Linux platformu.

Autor: B.S.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

2 komentara

  1. 28. kolovoza 2012.

    […] HP je donirao WebOS zajednici.  Iako naleti pokoja vijest o daljnjem razvoju, WebOS još uvijek ne možemo instalirati na stvarne uređaje. […]

  2. 8. listopada 2012.

    […] da je predan zajednici i da se uz pomoć HP-a razvija kao otvoreni operativni sustav. Povremeno se nađe koja vijest na […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.