Igraća konzola s Androidom, Ivy Bridge, temeljena je na x86 platformi i obećava vrhunske performanse

Igranje na Androidu postaje sve popularnije, posebno u posljednje vrijeme kad tableti i pametni telefoni imaju iznimno jak hardver s obzirom na malene dimenzije samih uređaja.

Pored tableta i pametnih telefona pojavili su se i neki drugi proizvodi temeljeni na Androidu: kućna konzola Ouya o kojoj smo pisali na našim stranicama, Nvidijina prijenosna igraća konzola u obliku igraćeg kontrolera – Nvidia Shield, razni dodaci za televizor i dr. Velika prednost ovih uređaja je što u samom početku imaju golemu bazu dostupnih igraćih naslova, od kojih su mnogi u potpunosti besplatni.

iConsole.tv

Ipak, koliko god kvalitetnu grafiku imali, ovi, odreda ARM uređaji, teško bi se nosili sa zahtjevnijim igrama. Stoga je iConsole.tv uređaj posebno zanimljiv. Dolazi s x86 procesorom, 8 GB RAM-a i 500 GB hibridnim diskom/SSD-om (informacija o grafičkom čipu još nema, poznato je samo da će biti dva do tri puta jači nego onaj što dolazi integriran s platformom Ivy Bridge) što ga čini mini igraćom konzolom. Osim igara, iConsole.tv radit će i na Linuxu, tzv. „Linux desktop mode“, što znači da će korisnici moći pristupiti Steamu za Linux kako bi mogli igrati još više igara nego što sam Android podržava. Proizvođač je ubacio i podršku za „CableCard“ čime će se iConsole.tv moći upotrebljavati i kao home teather PC.

Modern Combat 4: Zero Hour Trailer

Cijena uređaja još nije poznata, a na tržištu bi se trebao pojaviti do kraja ove godine, izjavili su u Mobile Media Ventures, tvrtki koja stoji iza ovog proizvoda.

Izvori: zdnet.com, engadget.com, iconsole.tv

DORS/CLUC 2013

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Igraća konzola s Androidom, Ivy Bridge, temeljena je na x86 platformi i obećava vrhunske performanse, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

4 komentara

  1. Branko napisao:

    Ja ću ipak pričekati Ouyau.

  2. Marko napisao:

    a kakve su igre ? mislim da one nisu na razini PS2 ili pc-a nego više poput onih koje koriste smartphoneovi i tableti na androidu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.