Infokup 2012 – natjecanje u informatici

Vjerujemo da i među našim posjetiteljima ima mladih nada, koje ovim putem pozivamo da se prijave na Infokup 2011 natjecanje, koje se sada već tradicionalno održava u tri kategorije: algoritmi, izrada softvera i osnove informatike. Prenosimo najavu u cijelosti:

Sada već tradicionalno, pred školske praznike, kreću pripreme za brojna školska natjecanja. Neka su manje popularna, a nekima popularnost raste iz godine u godinu. Među onima kojima popularnost raste, najviše se ističu natjecanja iz informatike – računalstva, sada već poznatija pod nazivom Infokup.

Broj sudionika se ove godine penje na preko 7.000; što organizatora, članova raznih povjerenstava i mentora, što samih natjecatelja iz oko 500 škola diljem Hrvatske. Natjecat će se u tri tradicionalne kategorije: algoritmi, izrada softvera i osnove informatike. Prvi krug natjecanja se popularno zove školsko i počinje 23. siječnja u svim školama. Pobjednici stječu pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju, a najbolje među njima Državno povjerenstvo pozvat će na državno finale koje će se ove godine održavati od 20. do 23. ožujka. Očekuje se da će oko 190 najboljih informatičara Hrvatske dobiti taj poziv i priliku da pokažu čime su gazaslužili.

DUMP Udruga mladih programera iz Splita, kao jedan od nezaobilaznih suorganizatora, potrudila se dodatno dotjerati prošlogodišnji portal na adresi http://www.infokup.hr koji je zadržao prepoznatljivost i sve funkcionalnosti koje su olakšale i osuvremenile odvijanje svih dijelova natjecanja; od registracije, preko prijave, do odvijanja samog natjecanja i praćenja ostvarenih rezultata i plasmana.

Popularnost koja raste za ova školska natjecanja, okupit će tako ove godine još veći broj sponzora, donatora i organizatora, ali i natjecatelja, njihovih mentora i članova raznih povjerenstava. Sve je veći interes i medija za ova natjecanja jer im popularnost, kao i broj sudionika, svake godine raste, pa postaju zanimljivi i najširoj javnosti. Očito je ovo područje koje se smatra perspektivnim, pa sve veći broj mladih u tom smjeru vidi svoju budućnost.

Istovremeno, organizatori su se potrudili da pojednostavne pristup i prijavu na ova natjecanja, te je dovoljno imati znanja i odvažnosti kliknuti na https://www.infokup.hr/prijava/natjecanje, i eto vas u uzbudljivom svijetu računalnog programiranja, među svojim vršnjacima, ali i na mjestu gdje su mnogi stekli nova poznanstva, prijateljstva i doživjeli ugodne trenutke zabave i nadmetanja.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.