Intel se pridružuje LibreOffice projektu

TDF odnosno The Document Foundation dobio je novog člana – Intel. Planiraju ponuditi “LibreOffice for Windows from SUSE” u svom AppUP centru aplikacija (online repozitorij namijenjen uređajima baziranim na Intelovoj arhitekturi). Evo što je na temu kazao Dawn Foster, voditelj odijela za otvoreni kôd u Intelu.

“Koristim LibreOffice od prvog dana za prezentacije na konferencijama i za analizu podataka. Naši inženjeri surađuju s projektom kako bi ga optimizirali za Intelov hardver, a uključivanje u AppUp™ Center je logičan potez koji će donijeti zanimljive mogućnosti svim korisnicima Ultrabookova”.

Veljača je u svakom pogledu bila dobar mjesec za TDF – pored Intelovog pridruživanja, objavili su bitno izdanje LibreOfficea 3.5 te osnovali sjedište u Berlinu. Charles-H.Schulz, jedan od osnivača i član upravnog odbora TDF-a kazao je: “Berlin je ikona reunifikacije i zajedništva, i kao takav pokazao se idealnim domom za našu globalnu zajednicu, okupljenu oko jednog cilja – izrade najboljeg uredskog paketa ikad“.

Intel AppUp
Intelov repozitorij s aplikacijama

 

Čini se da LibreOffice hrabro korača naprijed, a suradnja s tvrtkama kao što su Intel, Google, Red Hat i SUSE samo mu ide u korist.

S druge strane, OpenOffice proživljava razdoblje stagnacije – dugo vremena nisu pokazali ni malo inovacije niti napretka.

Reference: libreoffice.orgtheregister.co.uk

Autor: I. G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

9 Komentara

Dodaj svoj

Pa malo modernizacije sučelja ne bi škodilo.
Na ribone se isto nisam nikad navikao. Možda zbog toga što ih ne koristim. Iako kažu da su prilično dobra stvar kada se na njih navikneš.

Eto, silom prilika na poslu već godinama moram koristiti AutoCAD i MS Office koji imaju ribbone i jednostvno se NE mogu navići. Za mene je to mučenje još dan danas…

ribbone sam probao i smatram da su super stvar, ali mislim da bi trebalo napraviti kombinaciju klasicnih i ribbone tako da oni koji nisu naviknuti mogu koristiti stare izbornike.
prije skoro 2 god su napravili nekoliko različitih skica, čak su ga isprogramirali u javi da ga mozemo isprobati, i sto se dogodilo s time ? bas su u dobrom smjeru isli.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.