10.731 pregleda

Kako postaviti sličicu odnosno avatar uz komentar?

30

Drago nam je da ste s vremenom u potpunosti prihvatili novi način komentiranja (zapravo, sustav koji koristimo je nekakav standard danas na internetu, pa ćete od ovog teksta koristi imati i izvan Linux za Sve portala, ali o tome nešto kasnije).

Često se među člancima nađe desetak, dvadesetak, pedesetak a ponekad i puno više komentara. Međutim, jedna stvar upada u oko – većina vas nema avatar odnosno sličicu pomoću koje se možemo lakše raspoznati. Kako su upiti oko ovoga sve češći, ukratko ćemo objasniti postupak za prikaz vlastitog avatara uz komentar.

Gravatar

Kao što smo gore spomenuli, dobro je imati avatar odnosno sličicu koja ide uz vaše ime/nadimak, u svrhu lakše prepoznatljivosti. Postupak je jednostavan – napravite nalog na servisu Gravatar, učitajte željenu sliku, i ona će se prikazivati diljem weba gdje god postavite komentar koristeći e-mail adresu koju ste ostavili na Gravataru (moguće je koristiti više e-mail adresa i time imati više avatara; korisnici Gmaila mogu emulirati drugačiju mail adresu jednostavnim postavljanjem ili premještanjem točke u prvom dijelu adrese, recimo ako je vaš e-mail peroperic@gmail.com, vežite ga uz jedan avatar, pero.peric@gmail.com uz drugi, pe.ropreic@gmail.com uz treći itd).

Što se tiče samog komentiranja, stvari su prilično jasne, ali zlu ne trebalo, da ponovimo još jednom:

Ispod članka kojeg namjeravate komentirati, potrebno je upisati ime ili nadimak, e-mail adresu (ona neće biti prikazana niti iskorištena u bilo koju svrhu, vaša anonimnost je potpuna) i adresu web stranice ako ste ponosni vlasnik jedne (ovo može dovesti do povećane posjete, pa svakako iskoristite opciju). Poželjno se predstaviti imenom i prezimenom – na taj način vaš komentar dobiva na kredibilitetu i veće su šanse da će vas shvatiti ozbiljno. Naravno, ako više cijenite anonimnost na internetu, poslužit će i samo ime ili pak nadimak.

Jednom kad ostavite svoj komentar, vaš web preglednik će zapamtiti ove unose i nećete ih morati ponovo unositi – samo napišite komentar i kliknite objavi. Postoji i mogućnost registracije, kratka je i bezbolna, pa ako ste redovni čitatelj preporučljivo je obaviti ovaj korak.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno ih ostavite u komentarima.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kako postaviti sličicu odnosno avatar uz komentar?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

30 komentara

 1. domi napisao:

  proba-test

 2. domenico877 napisao:

  test

 3. linuxzasve napisao:

  Svaka čast! Sretni smo kao naši roditelji kad su kupili TV u boji 😀

 4. denis napisao:

  Lako; onako testiram stvarno korisno 🙂

 5. Branko napisao:

  Test 😀

 6. tony napisao:

  -pa to i radi,.

 7. Vjekoslav napisao:

  test

 8. lutherus napisao:

  beee

 9. calisto053 napisao:

  testis….

  PS: kad sam se logirao na gravatat, pozdravna poruka je shalom…

 10. acidnela napisao:

  test 🙂

 11. Marijek napisao:

  Nemam avatar niti na forumu, di ću još ovo ići stavljat 😀

 12. acidnela napisao:

  testic

 13. acidnela napisao:

  a

 14. stropia napisao:

  😀

 15. vlado napisao:

  Ništa od avatara, jer se ne mogu registrirati s obrazloženjem da je neispravan E-mail, drugog nemam.

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.