Ubuntu 12.10 dobio ime, možda i najneobičnije do sada

Svi smo čekali da Canonical dođe do slova Q. Baš da vidimo koju će životinju i pridjev pronaći. Do sada je bilo lako. Za svako slovo je postojao dobar izbor životinja. Ali Q! Koja životinja počinje na to slovo?

Naravno da su te poteškoće bili svjesni i u Canonicalu i vjerojatno su godinama, ako ne i desetljećima,  radili da pronađu živinu koja se odaziva na nešto s Q, a onda da joj pronađu dostojan atribut koji na nesreću počinje s tim istim slovom. I vjerovali ili ne, pronašli su. Ubuntu 12.10 će imati razvojno ime Quantal Quetzal (Probajte reći brzo pet puta za redom.)

 

Quetzal uslikan u ranu zoru

 

Prekrasna ptičica, zar ne? Marko na svom blogu kaže da će  Quantal Quetzal imati novi vizualni identitet. Očekuju nas nove boje i novi izgled. Ova ptičica je svojim bojama odličan predstavnik novog izgleda. A, što se tiče pridjeva Quantal (kvantni), ništa posebno – 12.10 će predstaviti novi mrežni softver nazvan Quantum.

I eto, Quantal Quetzal. Nismo se tome nadali.

 

Izvor:Markov blog

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

8 komentara

 1. tony napisao:

  -jezik mi se svezao u čvor

 2. Daniel4 napisao:

  Ovi iz Canonical-a zbilja znaju pronaci cudnovata imena, al’ sve to u sustini nema veze jer mnogi ionako pamte verziju nego kodno ime 🙂

 3. boby napisao:

  Kako su se ovi iz Canonicala počeli zamajavati nebitnim stvarima sve se bojim da i oni uskoro neće postaviti apokaliptično pitanje kao oni iz Mandrive IMA LI NEKO DA JE OSTAO?!Davno je Mao ce tung rekao:”nije važno koje je boje mačka,važno je da lovi miševe”.Za dva dana biće kako će u opticaj krenuti i PETA Ubuntu inačica koja se još “vrti”(10.4,10.10,11.4,11.10 i evo akobogda 12.4).Sem časnog izuzetka 10.4 LTS ,ostale bolje da nisu ni izlazile.Samo po sebi postavlja se logično pitanje ima li to smisla…..

 4. Marko napisao:

  Ja i pamtim neka imena 😀
  Evo prvi Ubuntu koji sam isprobao je bio Feisty Fawn, pa Gutsy gibbon, Hardy Herron intrepid ibex, Jaunty Jackalope, Karmic Koala,Lucid Lynx, Maverick Meerkat, sad da se sjetim koja ide na N, hmm Natty Narwhal, Oneiric Ocelot, i Precise Pangolin koji koristim manje od mjesec dana otkad je došla beta verzija.
  Da nema tih redosleda po abecedi nebi znao posložiti napamet 🙂

 5. calisto053 napisao:

  Može i Quetzalcoatl – Pernata Zmija 😀

  http://en.wikipedia.org/wiki/Quetzalcoatl

 6. Bubni napisao:

  baš je for 🙂

 7. Ivan Galgoci napisao:

  Dosad najbolje ime! Lako ćete ga pamtit, samo QQ, umjesto petljanja jezika s punim nazivom…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.