LibreCAD 1.0

LibreCAD – alat za 2D CAD je dosegao magični broj 1.0. Prateći nedavne trendove svoje ime CADuntu pod kojim ste ga neki možda znali zamijenio je s nešto milozvučnijim LibreCAD.
Program se razvio iz Community izdanja QCada. Za razliku od QCada LibreCAD je prebačen na Qt4, podržava automatsko snimanje i bolje čita DXF datoteke. Također, LibreCAD će osim na Linuxu raditi i na Windowsima i Macovom OSX-u dok će besplatno izdanje QCada raditi samo na Linuxu. Program je dostupan na više od 20 jezika a po navodu njegovih tvoraca ima veliku bazu zadovoljnih korisnika.
Program unatoč brojci 1.0 i dalje treba doradu. Iako je prilično stabilan ne očekujte profesionalan alat poput AutoCAD-a. Također programu trenutačno nedostaje dokumentacija, a zbog nerješenih licenci trenutno ne podržava niti .dwg datoteke.

 

LibreCAD 1.0

 

Ako vaša struka traži bavljenje ovakvim alatima i crtanje raznih nama smrtnicima nerazumljivih žvrljotina po ekranu isprobajte i ovaj alat. Tko zna, možda vam se svidi. Na kraju krajeva, besplatan je i dostupan u Ubuntuovim službenim repozitorijima. Doduše, ako baš želite najnoviju verziju trebati ćete ipak dodati ppa.

sudo add-apt-repository ppa:librecad-dev/librecad-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install librecad

Osim na Ubuntuu dostupan je i u Debian Wheezyu, a postoje i rpm paketi za Fedoru, OpenSUSE i Mandrivu.

Dakle, ako uz vaše ime stoji ing pratite razvoj ovog projekta. Možda se pokaže dobrim za vaše potrebe i ušpara vam dual boot ili virtualnu instalaciju Windowsa na vaše računalo.

 

Izvor:Webupd8

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.