Red Hat planira zaposliti tisuću ljudi ove godine

Najveća komercijalna Linux kompanija – Red Hat, planira tokom ove godine zaposliti najmanje 1000 ljudi, što je povećanje od 24% na ukupnom broju zaposlenih.

Informaciju je otkrio Red Hatov CEO Jim Whitehurst u intervjuu za “Investor’s Business Daily“. Također, kazao je da smatra kako rast kompanija baziranih na računarstvu u oblaku, kao što je Red Hat ili Amazon, zapravo usporava sveukupni ekonomski rast.

Jim Whitehurst govori o povećanju produktivnosti zahvaljujući tehnologiji

“Napokon, tvrtke ostvaruju značajno povećanje produktivnosti zahvaljujući upravo tehnologiji, što im omogućuje rast bez daljnjeg zapošljavanja.

Mi i dalje zapošljavamo, a siguran sam da to čine i Amazon i ostale tvrtke koje svoj posao baziraju uglavnom na računarstvu u oblaku. Ipak, mislim da su te brojke prilično beznačajne uzevši u obzir koliku produktivnost pružamo kompanijama. Povećana produktivnost koja je nastala zahvaljujući tehnologiji, nažalost dovodi do slabijeg zapošljavanja.”

Izvor. itworld.com

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

2 komentara

 1. Shody napisao:

  Svaka čast Red hatovcima !
  thum up 🙂

 2. 4ndY napisao:

  Mislim da ne bi trebali “cloud computing” doslovno prevoditi kao “oblačno računarstvo” jer u najmanju ruku izaziva smiješne konotacije – možda onda može i sunčano/kišno računarstvo? 🙂

  (I da, nikako ne može računaLstvo, ako je izvorna riječ computing – računati > računaRstvo)

  Prijedlog: računarstvo u oblaku (relativno kratko, a isto sintagmu imaju i drugi slavenski jezici)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.