Linux Foundation objavio izvrstan informativno-promotivni video koji prikazuje koliko je Linux danas zastupljen i kako se razvija

Na web stranicama Linux Foundation zaklade, pojavio se odličan promotivno-informacijski video u trajanju od svega par minuta, pod nazivom How Linux is Built.

How_Linux_is_Built

 

Video prikazuje zastupljenost Linuxa, posebice na mobilnim platformama (zanimljivost, u vremenu dok odgledate video aktivira se 100 novih Android uređaja), embedded uređajima, super-računalima, enterprise rješenjima i sl., dok u drugom dijelu možete vidjeti na koji način se razvija Linux. Evo što kažu na naslovnici Linux Foundation zaklade:

“Ovaj kratki video zapis uvodi nas unutar organizacije procesa najvećeg kolaborativnog razvojnog projekta u povijesti računarstva. Bazirana na godišnjem izvještaju “Tko razvija Linux”, ova snažna i inspirirajuća priča pokazuje na koji način je Linux postao fenomen razvijan od strane zajednice.”

Pored promotivnog video zapisa nalazi se i poveznica koja vas poziva da se priključite Linux Foundation zakladi, te na taj način postanete aktivni član i kontributor globalnoj zajednici okupljenoj oko ovog projekta odnosno fenomena, kako ga nazivaju u videu koji slijedi:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

5 komentara

 1. Alukard napisao:

  Što se tiče desktop računara,čini mi se da se tu malo kaska

 2. ant1h3r0 napisao:

  Odličan video!

 3. 4ndY napisao:

  Što bi se desilo da jedan dan Linus poludi i počne odbijati dobre patcheve i raditi štetu na neki drugi način? Jel postoji neka stavka da u tom trenu postaje biti “svemoćni autoritet” ili jednostavno zajednici preostaje svrgavanje?

  • Ivan Galgoci napisao:

   Ne znam, vjerojatno bi se napravio neki fork, s drugačijim uređenjem. I meni je malo blesavo Linus = Bog u ovom ekosustavu, koliko god da je kompetentan ne znači da će uvijek donijeti prave odluke. Smislenija bi mi bila ekipa stručnjaka, uključujući njega i njegov glas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.