Objavljen je Open webOS 1.0

Dugo vremena nismo pisali o WebOS-u.Toliko dugo da smo ga svi već zaboravili i prekrižili kao mrtav projekt.

Znamo da je predan zajednici i da se uz pomoć HP-a razvija kao otvoreni operativni sustav. Povremeno se nađe koja vijest na internetu da se razvoj nastavlja ali konkretnih poteza još nije bilo. Open webOS se još nije pojavio na stvarnom uređaju. A konkurencija u međuvremenu postaje sve bolja i bolja.

One koji ga nisu sasvim zaboravili razveselit će vijest da je Open webOS izdan u 1.0 verziji.

Što 1.0 konkretno znači? Radi se o velikoj prekretnici u razvoju te je sustav konačno spreman za instalaciju na konkretne uređaje. Developeri se nadaju da će se ovaj OS koristiti na PC računalima, tabletima, pametnim telefonima i sličnim uređajima.

 

Open webOS konačno dolazi u fazu kada ga možemo instalirati na konkretne uređaje

 

Na žalost u ovom trenutku ga još uvijek ne možemo instalirati na naše Android mobitele i tablete ili na naše kućne PC-je ali kao i sva otvorena tehnologija vjerojatno je to samo pitanje vremena. Također, posao oko prebacivanja ovog operativnog sustava na postojeće HP-ove WebOS uređaje leži u rukama WebOS Ports tima.

HP-ovi inženjeri su u nekoliko dana uspili osposobiti njihovo računalo koje sad pogoni Open webOS. Nakon što nekoliko mjeseci nismo gledali ovaj operativni sustav moramo priznati da smo zaboravili koliko dobro i zanimljivo izgleda:

 

 

Nadamo se uskoro novim portovima a posebno se veselimo igranju ovim OS-om na našim računalima i pametnim telefonima.

 

Izvor:open WebOS project blog

Autor:Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.