“Otvoreni podaci i civilni hakeri” – poziv na konferenciju

Poziv na konferenciju “Otvoreni podaci i civilni hakeri: Od usamljenih primjera do standarda” koja će se održati u petak, 4. ožujka 2016. godine u Zagrebu.

 

HrOpen – hrvatska udruga za otvorene sustave i internet i ekspertna skupina Programiraj za Hrvatsku pozivaju Vas na konferenciju “Otvoreni podaci i civilni hakeri: Od usamljenih primjera do standarda” koja će se održati u petak, 4. ožujka 2016. godine od 10.00 do 14.00 sati u Algebri, Ilica 242, Zagreb.

 

OpenDataDay

Izvor: http://codeacrosscroatia.eventbrite.com

 

 

U sklopu hackatona OpenDataDay 2016. – koji se održava povodom međunarodnog Dana otvorenih podatakaudruga HrOpen i njena ekspertna skupina Programiraj za Hrvatsku, uz podršku GONG-a, Povjerenika za informiranje i neformalne inicijative HollaBack! Hrvatska, Vas pozivaju da u petak, 4. ožujka 2016. sudjelujete na otvorenju vikenda građanskih inovacija i panel diskusiji o učenju programiranja u školama u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj. Sudionici će raspravljati o postignutom napretku, ali i izazovima u reformi školskog kurikuluma za informatiku.

Cilj ove konferencije omogućiti je raspravu s ključnim dionicima iz vladinog sektora, poduzetnika, neprofitnog sektora i građana u svrhu podizanja svijesti i stvaranja mreže mladih u području programiranja inovativnih rješenja korištenjem otvorenih podataka, kao i ideje za buduće projekte.

U sklopu konferencije održat će se panel diskusija na kojoj će sudjelovati predstavnici Vlade, udruga, privatnog sektora i građani, s koje se kao ishod očekuje formulacija preporuka za kvalitetniju edukacija mladih u području programiranja.

Dodatno, svrha okruglog stola je i razmjena gledišta, iskustava i ideja za prevladavanje prepreka u naporima različitih društvenih dionika da se u pogon stavi ovaj značajan resurs – potencijal informacija javnog sektora u svrhu društveno-gospodarskog rasta.

Okrugli stol je namijenjen stručnoj javnosti, prije svega obrazovnom sektoru, profesorima i učiteljima informatike, privatnom IT sektoru, službenicima za informiranje, urednicima i administratorima podatkovnih čvorova u javnom sektoru, službenicima koji su zaduženi za web sadržaj, stručnjacima za otvorene podatke, kao i drugim zainteresiranim osobama.

Uz izlaganja Povjerenice za informiranje, predstavnika Ministarstva uprave, stručnjaka za školski kurikulum, socijalnih partnera i organizacija civilnog društva, predviđena je i otvorena rasprava na kojoj će sudionici razmijeniti stajališta i iskustva vezana uz razvoj kodiranja u Republici Hrvatskoj i njegovoj praktičnoj primjeni, te razmotriti daljnje korake u kontekstu ostvarenja tog cilja.

 

PROGRAM:

9.30 – 10.00 REGISTRACIJA

10.00 – 12.00 PANEL DISKUSIJA

Sudionici:

  • Anamarija Musa – Povjerenica za informiranje RH,
  • Tomislav Vračić – načelnik sektora za infrastrukturu, Ministarstvo uprave RH,
  • Lidija Kralj – voditeljica stručne radne skupine za kurikulum informatike,
  • Bela Ikotić – Business incubator BIOS ltd. (Member of Osijek Software City),
  • Vedrana Miholić – ambasadorica eSkills inicijative i predsjednica udruge Programerko,
  • Eben Groenwald – UK lead for Coding Education Policy,
  • Tomislav Ciceli – voditelj Službe za Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka u Sektoru za infrastrukturu prostornih podataka, DGU.

 

12.00 – 12.30 KAVA

12.30 – 14.00 RASPRAVA – TRIBINA:

  • Izazovi u radu s otvorenim podacima javne uprave,
  • Izazovi u programiranju aplikacija koje koriste otvorene podatke javne uprave,
  • Daljnji koraci i suradnja na razvoju programiranja za mlade u Republici Hrvatskoj.

 

Molimo na unaprijed rezervirate mjesta i potvrdite dolazak. Detaljnije informacije možete pronaći na službenim stranicama.

 

Izvor: codeacross.codeforcroatia.org

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.