7.333 pregleda

Podsjetnik na edXov online tečaj – Uvod u Linux

5

Podsjećamo da je prvog kolovoza Harvardova i MIT-ova platforma za online edukaciju – edX u suradnji s Linux Foundationom objavila besplatni online tečaj “Uvod u Linux“. 

Na tečaju će se učiti osnove rada u terminalu i grafičkim okruženjima te će se polaznike upoznati s tri glavne obitelji Linux distribucija.

Preduvjet za pohađanje tečaja je osnovno znanje korištenja računala. Tečaj je u potpunosti besplatan i mogu mu pristupiti svi zainteresirani.
Ovdje možete pročitati kako pripremiti svoje računalo za tečaj.

Uvod u Linux

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Podsjetnik na edXov online tečaj - Uvod u Linux, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

5 komentara

 1. kepica napisao:

  prvi dojmovi su solidni.
  pregledao sam vrlo malo, samo prva dva poglavlja.
  većina sadržaja prezentirana je u video materijalu i to mi se dopada.

  što me dovodi do jednog pitanja – ima li u našoj LZS grupi netko zainteresiran da pokrenemo svoj YOUTUBE kanal – naravno na hrvatskom jeziku

 2. Jasna Benčić napisao:

  Slobodno koristite HULK on Air youtube kanal kad smo ga već otvorili za virtualne dane slobodnih i otvorenih tehnologija. Za detalje se javite speedy-u

  https://www.youtube.com/channel/UCWoo0bw0zponWhRms1powEQ

 3. Davor napisao:

  Izvrsno osmišljen tečaj. Nema suvišnog teksta, uz dosta ilustracija i videa. Trenutno sam na osmom poglavlju (od 18) i za sada je sve vrlo lako pratiti.

  Tečaj pratite svojim vlastitim tempom (self-paced), nema nikakvih zakazanih predavanja, sve je tamo i sekcije možete proći koliko god puta vas je volja.

 4. Biljana napisao:

  Odličan tečaj, pogotovo za početnike kao ja. Završila sam sva predavanja, odradila završni ispit, sve u svemu zadovoljna sam. Sad samo treba nastaviti raditi i istraživati u tom smjeru 🙂

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.