Red Hat premašio milijardu dolara prihoda

Red Hat, Inc. vodeći pružatelj rješenja otvorenog koda je objavio financijske rezultate za svoj posljednji kvartal i fiskalnu godinu koja je završila 29. ožujka 2012. godine. Prema objavljenim podacima Red Hat je u posljednjih godinu dana ostvario ukupan prihod od 1 milijardu i 130 milijuna dolara što je povećanje od 25% u odnosu na godinu ranije. Od toga 965.6 milijuna dolara čine prihodi od pretplate, što je povećanje od 25% u odnosu na godinu ranije.

Također, u zadnjem kvartalu prethodne godine Red Hat je ostvario 297 milijuna dolara prihoda što je povećanje od 21% u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije. Od toga 255.2 milijuna dolara čine prihodi od pretplate, odn. povećanje od 22% u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije. Ukupna neto dobit za cijelu godinu iznosi 216.4 milijuna dolara odn. 1.10 dolara po dionici, u odnosu na 162.8 milijuna i 0.83 dolara po dionici u godini ranije.

Sjedište Red Hata

Ovime se Red Hat pridružuje elitnom klubu softverskih kompanija čiji prihodi prelaze milijardu dolara. Među ljudima koji su čestitali Red Hatu na odličnim rezultatima je i Jim Zemlin iz Linux Fondacije koji je izjavio: “Ovo postignuće će napokon pokopati izjavu da nitko ne može zaraditi od otvorenog koda.”, i zaista je tako. Red Hat je učinio ogroman posao kako bi ojačao položaj rješenja otvorenog koda u svijetu, i potpuno je zaslužio ovakve financijske rezultate. No ovdje se ne radi samo o prihodima Red Hat-a, nego je ovo i veliki vjetar u leđa cijelom Linux svijetu.

 

Reference: http://www.h-online.com/https://www.linux.com/http://www.redhat.com/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.