Sutra Ubuntu 13.10 InstallFest u KSET-u!

Povodom izlaska nove inačice jedne od najpopularnijih distribucija Linuxa u svijetu, Ubuntu 13.10, Računarska sekcija KSET-a, u suradnji s Hrvatskom udrugom Linux korisnika i Udrugom Ubuntu korisnika u Hrvatskoj, organizira Linux InstallFest u srijedu, 24. listopada 2013. u 11 sati u prostorijama KSET-a.

Posjetitelji će moći instalirati neku distribuciju Linuxa po svom izboru ili preporuci, razmijeniti iskustva, naučiti nešto novo i družiti se.

Okupljanje počinje u 11 sati u KSET-u i traje do 16 sati, gdje će iskusni korisnici Linuxa, uz neformalno druženje, pomoći novim i ne tako iskusnim korisnicima kod instalacije operacijskog sustava. Naravno, dobrodošli su korisnici svih otvorenih sustava i oni koji se tako osjećaju. Nije bitno jeste li guru s 10-godišnjim iskustvom ili tek početnik, važno je dijeljenje.

Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander)

Installfest je prilika za studente željne znanja o otvorenim tehnologijama da isprobaju otvorene i moderne operacijske sustave. Obično je to Linux, u skladu s tradicijom InstallFesta, no nema ograničenja na određeni operacijski sustav. Jedini uvjet jest da je otvorenog koda.

Vidimo se! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (13 votes cast)
Sutra Ubuntu 13.10 InstallFest u KSET-u!, 3.5 out of 5 based on 13 ratings

7 Komentara

Dodaj svoj

Splitska udruga SOK redovito održava Debian, Arch i Slack install partyje o čemu redovito izvještavamo. Pisali smo i o različitim udrugama u Srbiji. Kad i ostale udruge krenu sa svojim događanjima, pisat ćemo i o tome.
Ubuntu je trenutno najraširenija distra s najviše korisnika, što nije zanemarivo. Tvoj je osobni problem što ti smeta pa si osjetljiv.

Bio sam na licu mjesta. Gore na serveru je brdo distri a dolje u klubu ekipa lagano instalira direktno sa servera. Znači, bez downloada i izrade live CD/DVD/USB. Navala je bila tolika da nije bilo slobodnog UTP-jca kojim bi se mogao spojiti na server.
Btw, nije se instalirao samo Ubuntu, ali bila je najčešća distra (sve od 11.04 – 13.10, 32 i 64 bit).
Možda nam naš niđo pošalje koji screenshot. On je tamo bio gl. kapetan install-festa.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.