4.634 pregleda

System76 Meerkat & Lemur

1

Krajem ožujka i početkom travnja, tvrtka System76 obogatila je ponudu svojih proizvoda nettop računalom Meerkat te laptopom Lemur.

System76 Meerkat - Izvor: system76.com

System76 Meerkat – Izvor: system76.com

Za one koji do sad nisu čuli za System76, ukratko, radi se o tvrtki koja se bavi proizvodnjom i prodajom računalne opreme isključivo pod GNU/Linux operativnim sustavom, odnosno Ubuntuom te trenutno u ponudi imaju prijenosnike, desktop računala i servere čime zapravo pokrivaju različiti profil kupaca i njihovih potreba.

System76 Lemur - Izvor: system76.com

System76 Lemur – Izvor: system76.com

Iako kvalitetni, do sad su njihovi proizvodi bili nepopularne cijene za naše prilike, što uz (još uvijek) nemogućnost direktne dostave (nama najbliže zemlje su Italija i Slovenija) za posljedicu ima da su potencijalni kupci ipak na kraju odabirali neko generički složeno prijenosno ili desktop računalo te se kasnije borili s eventualnom nekompatibilnosti pojedinih komponenti s GNU/Linux operativnim sustavom. Međutim, uvođenjem pete generacije Intelovih procesora (Broadwell), uz još uvijek nepovoljni tečaj dolara, novo predstavljeni Meerkat i Lemur ipak postaju dostupniji, a možda se u bliskoj budućnosti promijeni i status dostave u naše krajeve.

Više detalja, cijenu kao i mogućnost slaganja CTO uređaja možete pronaći na službenim stranicama tvrtke System76.

Izvor: System76

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
System76 Meerkat & Lemur, 4.0 out of 5 based on 1 rating

One Response

  1. hrx napisao:

    i dell ima novi XPS 13″ sa Ubuntu 14.04

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.