The Document Foundation najavio dostupnost LibreOffice 3.5.1 uredskog paketa

The Document Foundation svega mjesec dana nakon objave LibreOfficea 3.5 o kojem smo pisali na našim stranicama, najavio je dostupnost nadogradnje u vidu brojčane oznake 3.5.1.

Većih novosti nema, uglavnom se radi o ispravkama bugova i poboljšanju ukupne stabilnosti. Ipak, nadogradnja nije za zanemariti – stalnim korisnicima ovog uredskog paketa stabilnost je vrlo bitna, što su prepoznali u The Document Foundationu, za razliku od Suna odnosno Oraclea.

LibreOffice 3.5.1

Popis izmjena možete pročitati ovdje, dok LibreOffice 3.5.1 za Linux, Windows i OS X možete preuzeti na službenim web stranicama.

LibreOffice je uredski paket koji sadrži programe za obradu teksta, tablične obrade podataka, izradu prezentacija i dr. Projekt LibreOffice je nastao krajem 2010. odvajanjem (en. fork) od projekta OpenOffice.org zbog nezadovoljstva zajednice Oracleovim vođenjem projekta OpenOffice.org. U tu svrhu osnovana je i organizacija Document Foundation kao pravni subjekt koji će podržavati razvoj projekta LibreOffice. LibreOffice postaje pretpostavljeni uredski paket u gotovo svim distribucijama GNU/Linuxa, počevši od Ubuntua i Fedore. Sastoji se od više programa: Writer – program za pisanje i obradu teksta, Calc – program za obradu tabličnih podataka, odnosno proračunskih tablica, Impress – program za izradu, uređivanje i pregledavanje prezentacija, Draw – program za crtanje, Base – razvoj baza podataka i Math – uređivač matematičkih formula. Sve su redom analogoni MS Office programima: Word, Excel, PowerPoint, Acess, a Draw i Math nemaju direktnog analogona. (wiki.open.hr)

Autor: Ivan G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.