U Dellu zadovoljni prodajom prijenosnika s Ubuntu Linuxom

Google Android vrlo lako bi mogao dati vjetar u leđa ionako rastućem tržištu netbook prijenosnika, ali ni trenutno stvari nisu uopće loše. Sudeći po izvještajima koji nam stižu iz Della, njihova Inspirion Mini 9s serija prijenosnika s Ubuntu Linuxom prilično se dobro prodaje, uz minimalan broj vraćenih prijenosnika.

Trećina prijenosnika iz serije Mini 9 dolaze sa Linuxom, što je prilično iznad onoga što nude ostali proizvođači koji isporučuju i Linux. Učinili smo vrlo dobar posao objasnivši ljudima što je Linux zapravo, kazao je Jay Pinkert iz Della.

Čini se kako je broj vraćenih prijenosnika manje-više identičan onima s Windows XP-om. Ovako dobre rezultate Dell objašnjava kvalitetnom edukacijom kupaca prije nego obave kupnju, te prilagođenom korisničkom sučelju koje olakšava rad sa Ubuntuom (neke stvari su olakšane, primjerice pristup popularnim aplikacijama i web servisima).

S druge strane, stvari za MSI ipak nisu bile tako bajne. Njihov Wind netbook sa SuSe Linuxom doživio je četiri puta veći broj vraćenih prijenosnika, nego verzija sa Windows XP-om.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.