U pripremi Cyanogen Market

Član Cyanogenmod tima i tvorac ClockworkMod Recoverya, Koushik Dutta, radi na neslužbenom Android Marketu koji će uključivati aplikacije koje Google ne želi pustiti u službeni Market. Osim toga, ovaj Market trebao bi uključivati i modificirane Android ROM-ove, emulatore za igranje raznih konzola poput Nintendo Gameboya i sl., aplikacije za rootanje mobitela, tethering aplikacije, i sve ostalo što Google ne želi vidjeti u svojem Marketu.

Cyanogen

Ovo će najzanimljivije biti korisnicima koji su već rootali svoj Android mobitel, jer će imati jedno centralno mjesto na kojemu će moći skidati ROM-ove, aplikacije za rootane uređaje i sl. Obični korisnici će također moći koristiti ovaj market; trebalo bi se naći i mnoštvo aplikacija koje Google razmatra ili je odbio.

Eventualni problem je povećani sigurnosni rizik za korisnike Android uređaja – moguće je da se pojave neprovjerene, maliciozne aplikacije. U svakom slučaju, ako uživate isprobavati razne ROM-ove i nestandardne aplikacije na svojem mobitelu/tabletu, Cyanogen Market će vas sigurno razveseliti.

Autor: M. T.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 Komentar

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.