Ubuntu tipkovnica i miš

Sigurno ste upoznati sa činjenicom da Canonical – tvrtka koja stoji iza Ubuntu Linux distribucije, profit ostvaruje pružanjem korisničke podrške, ali i malenom web trgovinom gdje možete kupiti razne stvari sa poznatim Ubuntu logom na sebi. Majice, kape, torbe, olovke, čaše, privjesci, USB stickovi… sve to možete pronaći na “policama” virtualne trgovine na web adresi shop.canonical.com. Kupaca, sigurni smo, ne nedostaje. Ono što je nama upalo u oko su tipkovnica i miš, oboje jedinstveni na svoj način.

Ubuntu tipkovnica

Tipkovnica je napravljena od visoko kvalitetnog silikona – materijal koji omogućuje savijanje tipkovnice, što može dobro poslužiti prilikom, recimo guranja u prepuni ruksak. Iz Canonicala kažu da mrvice i prašinu nećete vidjeti, a slučajno proljevanje vode ne bi trebalo uzrokovati nikakvu štetu. Dimenzije tipkovnice su 350 × 128 × 12 mm, težina 204 grama, a kupiti se može u crnoj boji sa narančastim Ubuntu logom. Na računalo se spaja putem USB ili PS2 porta. Za ovaj gadget morali bi izdvojiti 14.50£.

Ubuntu tipkovnica

Ubuntu miš

Ubuntu miš također dolazi u crnoj boji, sa osvjetljenim logom (LED tehnologija – sudeći po nekim recenzijama na koje smo naišli, moglo bi vam zasmetati prilično jako blještenje u mraku, pošto ne postoji način da se svijetlo ugasi). Krasi ga neobičan oblik – radi se o jako tankom mišu, u obliku kvadrata, što nas je ponukalo da se zapitamo oko ergonomije i dužeg korištenja. Još jedna posebnost je kotačić sa strane, prilično neobično rješenje, iako vjerujemo da nakon određenog peroioda navikavanja ne bi trebalo biti većih problema.

Ubuntu miš

Za spajanje na računalo koristi se Mini-USB kabal, što nalazimo praktičnim. Kabal isporučen sa mišom čini se pomalo prekratak, ali upravo zahvaljujući odabiru porta, ne bi trebao biti problem zamijeniti ga za duži, ovisno radite li na prijenosniku ili na stolnom računalu. Ovaj gadget koštat će vas 12£.

Autor: I. G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.