UC Berkeley odabrao Google Apps umjesto MS Office 365

Sveučilište u Kaliforniji – prestižni Berkeley, odlučilo je prijeći na Google Apps for Education. Dio je to odluke o uštedi 75 milijuna dolara godišnje u operacijskim i tehnološkim troškovima.

Prelazak na e-mail i kalendar u “Oblacima” trebao bi tome planu doprinijeti uštedom od 500 tisuća dolara godišnje, kazao je Shelton Waggener, glasnogovornik sveučilišta.

Google školama i sveučilištima nudi Google Apps for Education u potpunosti besplatno. Tu je čitav komplet alata; Gmail za e-mail, Google Docs za rad sa dokumentima, Google Calendar, pa čak i Google+ društvena mreža.

Sve navedeno biti će dostupno Berkeley studentima, profesorima i ostalom osoblju u potpunosti besplatno, bez oglasa i zauvijek. Iz svega navedenog nije teško shvatiti zašto se Berkeley odlučio za ovu opciju umjesto za konkurentski Microsoft Office 365.

Također, Berkeley nije prvi koji se odlučio na ovaj korak, već tek jedan u nizu škola i sveučilišta.

Studenti UC Berkeley uskoro na Google Appsima

 

Oglasio se i Tom Mills, direktor iz Googlea odgovoran za Google Apps for Eduction:

“Oduševljeni smo što je sveučilište Berkeley odlučilo prijeći na naš proizvod, posebno namijenjen pomoći kako u radu, tako i u učenju, kroz komunikaciju i kolaboraciju baziranu na “Oblačnom računalstvu”.

Još uvijek se ne zna točan broj ljudi koji prelaze na novi sustav, ali nagađa se 50 tisuća u ovom trenutku. Točan migracijski plan biti će dostupan početkom sljedeće godine.

Više o svemu možete pročitati na web stranici venturebeat.com.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

2 komentara

  1. Suko napisao:

    Kako mi ne vidimo ustedu nego su u svim drzavnim ustanovama obavezni M$-ovi proizvodi?
    Jel u skolama bas neophodno uciti djecu raditi na M$-ovim proizvodima?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.