4.361 pregleda

Vođa Xubuntu Projekta daje ostavku

6

Nakon godinu i pol dana na čelu Xubuntu projekta, Charlie Kravetz je danas objavio da odustaje od trenutne pozicije. On je prvi voditelj Xubuntu Projekta koji nije ujedno i developer.

xubuntu desktop

Xubuntu - derivat Ubuntu Linuxa s Xfce radnim okruženjem

U svojoj objavi Charlie je napisao:

“Zbog okolnosti koje su trenutno okružile Xubuntu, više neću biti u mogućnosti nimalo sudjelovati u Projektu. Tijekom 18 mjeseci kao voditelj Projekta pokušavao sam što je više moguće biti uključen. Neki pojedinci su se suprotstavljali svakom mojem pokušaju da unaprijedim projekt. Sada, kada sam objektivno sagledao projekt kroz cijeli razvojni ciklus, smatram da su ti pojedinci zapravo igrali nekakve igre zbog razloga koje ja neću nikada shvatiti. Od objavljivanja nove verzije Xubuntu Linuxa u travnju odustajem od svih pozicija u projektu. Želim Xubuntu Projektu uspjeh u budućnosti.”

Izvornu objavu možete pronaći ovdje.

Izvor:Muktware

Autor: Mario T.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

6 komentara

 1. Shicy napisao:

  Smiješno, tužno ili zabrinjavajuće? Ovisi iz kojeg se kuta gleda. Osobno, jako mi je žao što se događaju ovakve stvari koje su, po mom skromnom mišljenju, sramota kako za Xubuntu, tako i za čitav Linux.
  Ako je ova njegova verzija priče istinita, iako je istina uvijek negdje “na pola puta”, onda su ovi likovi stvarno šupci i ne zaslužuju kulturniji naziv od toga.

 2. domi napisao:

  Pa u zadnje vrijeme dosta loše vijesti u obitelji Ubuntu,XFCE i KDE hmm.

 3. nandroid napisao:

  i red je više da se smanji broj derivata.. bez potrebe se troše resursi na 5 različitih stvari koje imaju 90% sličnosti… zbog svih tih silnih distroa, nestandardiziranih naziva biblioteka i sl. GNU/Linux i zaostaje za Win/Mac konkurencijom…

  • Ivan Galgoci napisao:

   Nigdje u tekstu se ne spominje kraj Xubuntu projekta, jednostavno je čelni čovjek dao ostavku (očito se nije mogao sporazumiti s developerima). I svakako je dobro imati izbor, distribucija s Xfce radnim okruženjem + Ubuntu stuff je pun pogodak.

 4. J napisao:

  Šteta što je tako… no, ne zna se cijela priča tako da….. Shuttleworth je rekao da mu je trenutna uloga rješavanje takvih problema pa da developeri i ostatak ekipe može dati više od sebe… hmmm tko zna što se desilo…..

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.