Canonical na CES-u predstavio Ubuntu TV

Canonical je za CES pripremio iznenađenje, nazvao ga Ubuntu concept design i čekao da se digne prašina prije samog sajma. Tako su krenule glasine; nagađalo se o Ubuntu pametnom telefonu, Tabletu, TV-u…

Danas je kompanija po prvi put pokazala Ubuntu TV – rješenje otvorenog kôda za pregledavanje video sadržaja. Prve fotografije i video zapisi pokazuju kako se radi o modificiranom Unity sučelju, prilagođenom pretraživanju i gledanju filmova, TV serija, glazbe, streamingu online sadržaja putem YouTube i drugih servisa.

Ubuntu TV podržava ARM i x86 procesorske arhitekture, zahtjeva minimalno 2 GB memorije za instalaciju i 1 GB RAM memorije za normalan rad.

Ogroman izbor filmova i TV serija "on demand"

 

Instalacija je namijenjena za TV uređaje, ali čini se kako Canonical, barem za sada, još uvijek nije potpisao ugovor sa nekim od proizvođača. Ipak, pregovori su u tijeku, a uzevši u obzir cijenu i otvorenost platforme, očekivano je da neće biti problema na ovom polju.

Canonical se na početku planira orijentirati na tržište Kine i SAD-a, a kasnije postepeno širiti dalje, kazala je Jane Silber (CEO).

 

Canonical je prilagodio Unity sučelje

 

Ubuntu TV na policama bi se mogao naći već krajem godine, gdje će morati konkurirati velikim igračima kao što su Applee i Google, koji će svoja rješenja (Apple TV i Google TV) predstaviti ranije, što im u startu daje veliku prednost.

Za kraj, pogledajmo i video prezentaciju sučelja u akciji:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

6 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.