freeopen.net beta3 – Treća beta društvene mreže za korisnike slobodnog softvera. Svi ste pozvani!

Poslije tri i pol mjeseca razvoja, a prije planiranog krajnjeg roka, freeopen.net ulazi u svoju beta3 fazu.

U usporedbi s betom2, beta3 je svakako veliki korak naprijed. Dodano je puno novih stvari i ispravljeno puno bugova. Prije svega, freeopen.net je dobio prepoznatljiv izgled i funkcionalno okruženje. Omogućeno je lako praćenje i dodavanje novog sadržaja. Dovoljno je samo mišem kopirati i zalijepiti željeni sadržaj ili dio stranice na freeopen.net.

freeopen.net

 

Glavne promjene u trećoj beti su:

  • Redizajn stranica – stranice sad izgledaju znatno bolje te su daleko preglednije.
  • ActiveWall – centralna stranica na kojoj se direktno prikazuju sve novosti s favorit liste ActiveUsera. Ova stranica ima svrhu i postoji jedino kada ste umreženi s nekim ActiveUserom koji je zaista i aktivan (objavljuje tekstove o distribucijama, blogove, videomaterijale i slično).
  • MyPanel – koji se sad kod ActiveUsera nalazi na početnoj stranici (Home), a kao padajući meni na svim ostalim stranicama (i kod Usera i kod ActiveUsera)
  • ActiveRoom – za sad samo javni razgovori sa svim članovima (u razvoju).
  • Recommend for add – modul koji nam preporučuje ActiveUsere; jako korisna stvar.
  • Chat – privatni razgovor s ostalim članovima (Trenutno je moguće komunicirati sa svima. Kasnije će biti moguće komunicirati samo s prijateljima)
  • Pretraga bloga – od sad je moguće pretraživati i blogove (ovo je bio veliki propust u beta2 ranijim verzijama)
  • Najave – Omogućeno je jednostavno dodavanje najava za buduće događaje (sastanci, važni događaji, najave izlazaka distribucija, aplikacija … )
  • i naravno ispravljeno je jako puno bugova

Ukratko, jako puno posla je odrađeno. freeopen.net je na ovaj način postao znatno zrelija i možemo slobodno reći potpuno funkcionalna mreža (ili kako ga mi drukčije nazivamo Aktivan Web Portal).

Pozivamo sve zajednice, portale, forume, developere … (sve koji imaju što za reći ili znaju gdje se nešto može čuti ili reći o slobodnom softveru) da doprinesu razvoju mreže, da objavljuju vijesti, događaje, da najavljuju predstojece manifestacije itd.
 
Autor: Z.B.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (9 votes cast)
freeopen.net beta3 - Treća beta društvene mreže za korisnike slobodnog softvera. Svi ste pozvani!, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

2 Komentara

Dodaj svoj

Dakle (sad govorim ispred freeopen.net), još jednom apelujemo na sve da se povezuju (umrežavaju). Dosta je ljudi na mreži koje znate, a npr niste s njima povezani. Postavljajte (ovo se odnosi na ActiveUsere) linkove ka svojim stranicama. Nemojte da se stidite. Svi imate neke svoje radove na netu, pa zašto da ih ne pretstavite i drugima. prezentujte ih kao skracenu vest u delu blog (nesto poput tvitera ili FB ) …

Samo kratko obaveštenje,
freeopen.net, zvanično od danas više ne postoji. Ali, projekat naravno nije napušten, nego je nastavio svoj život putem aquaticy.com mreže. Nadam se da će aquaticy pružiti znatno bolje i jednostavnije iskustvo korisnicima, a pogotovo ljudima koji održavaju sopstvene blogove, forume, youtube naloge i razne internet stranice vezane za slobodan i otvoren softver …

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.