Danas, od 15 do 20h, u Novom Sadu održava se CryptoParty

Subota, 25. maj od 15.00h do 20.00h, Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka – FTN, Trg Dositeja Obradovića 2, učionica broj 208, drugi sprat.

Udruženje Linux korisnika Novog Sada – LUGoNS i Univerzitet u Novom Sadu, Katedra za Električna merenja i metrologiju organizuju #CryptoParty 01? – #CrpytoParty 01!

“Privacy is necessary for an open society in the electronic age. Privacy is not secrecy. A private matter is something one doesn’t want the whole world to know, but a secret matter is something one doesn’t want anybody to know. Privacy is the power to selectively reveal oneself to the world. “

Eric Hughes, A Cypherpunk’s Manifesto [1993]

#CryptoParty 01 Novi Sad

CryptoParty

CryptoParty je svetska serija AdHoc događaja usmerenih na širenje informacija i znanja o privatnosti, sigurnosti i alatima za kriptovanje.
Kripto alati mogu biti nerazumljivi, a pojmovi lukavi. Saznajte kako odbraniti svoju privatnost i biti anoniman online. Zaštita vaših podataka, informacija i privatnosti je od velike važnosti. Na različite načine štitimo fizičke objekte poput automobila, kuća i kreditnih kartica. Ali kako da zaštitimo sebe i svoje podatke na internetu? I kako da znamo kome verovati i koliko? Cryptoparty je otvorenog tipa. Uči ćemo jedni od drugih i učiti zajedno.

Šta?

Raspravljaćemo zašto su kriptografija i anonimnost važni danas. Instaliraćemo online alate za anonimnost. I na kraju pokazati kako da zaštite svoju elektronsku poštu.

Gde? Kada?

Univerzitet u Novom Sadu
Fakultet tehničkih nauka – FTN
Trg Dositeja Obradovića 2
učionica broj 208, drugi sprat
Subota, 25. maj od 15.00h do 20.00h

Tko?

CryptoParty je za svakoga, nije potrebno prethodno tehničko znanje. Studenti, umetnici, deca, geek-ovi, novinari i bilo ko drugi ko je zainteresovan može se pridružiti.

Ponesite!

Laptop, tablet, telefon, USB stik


Izvor: lugons.org

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
Danas, od 15 do 20h, u Novom Sadu održava se CryptoParty, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

3 Komentara

Dodaj svoj

Da, stvarno, ako bi moglo drugi put da obaveštenje ne bude danas za danas. Ne krivim nikoga, jer sam siguran da ranije niste ni saznali, ali kažem da ne bi bilo loše.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.