GOG.com od sada nudi i igre za Linux!

GOG je nedavno najavio da će krajem godine objaviti Linux verzije 100 igara iz svog kataloga. Kako oni sami navode, podrška za Linux je najtraženija stvar na popisu želja koji sastavlja njihova zajednica.

Iako je podrška za svih 100 naslova predviđena tek za jesen, u GOG-u su odlučili svojim korisnicima već sada ponuditi katalog od pedesetak igara koje su spremne za Linux platforme. U katalogu možete pronaći starije klasike, ali i nove naslove te dobre indie igre. Tijekom narednih nekoliko mjeseci možete očekivati i “premium” naslove.

Na službenoj stranici preporučuju FlatOut, FlatOut 2, Darklands i Realms of the Haunting, a od indie naslova preporučaju CLARC. Koliko smo na brzinu uspjeli pregledati, cijene su prilično povoljne.

CLARC
CLARC

 

Darklands
Darklands

 

FlatOut
FlatOut

 

Igre možete preuzeti u .deb i tar.gz obliku. U GOG-u službeno podržavaju Ubuntu 14.04 i Linux Mint 17, pa ako ne koristite neku od te dvije distribucije, prvo provjerite je li igru moguće instalirati na vašoj omiljenoj distri.

Detaljnije o svemu, kao i popis igraćih naslova pogledajte na službenoj stranici.

 

Izvor:gog.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
GOG.com od sada nudi i igre za Linux!, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

4 Komentara

Dodaj svoj

napravio korisnički račun i dočekalo me ugodno iznenađenje – na računu već imam nekoliko besplatnih naslova.
skinuo sam STARGUN klasik firme Apogee iz 1996.
nisam je igrao u DOS-u ali slični naslovi mogli su se igrati u luna-parkovima i na lokalnim kirvajima. lijepi trenuci nostalgije…
idem sad opet igrati – osmjeh ne silazi mi s lica

Joj,samo da ponude return to castle wolfenstein…Linux verzija već postoji ali ju treba hackirati jer koristi zastarjele library-e.

Flatout je tu odlična stvar…

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.