Konvertirajte s lakoćom uz soundKonverter

Ako tražite jednostavan alat za konverziju video i audio datoteka u audio oblik isprobajte soundKonverter.

Da li vam se ikada dogodilo da ste dobili dobar audio CD od prijatelja te ste ga brzo trebali prebaciti na vaše računalo ali niste znali kako? Ili ste možda skinuli nekakav glazbeni spot s interneta kojeg ste htjeli prebaciti na mobitel ali vaš mobitel nažalost ne podržava taj format? Ili ste jednostavno htjeli prebaciti nekakve pjesme u drugi format koji vam bolje odgovara ali ste naišli na problem kada ste uvidjeli da na računalu trenutno nemate nikakvu aplikaciju za to? Ako dosad niste našli odgovarajuću aplikaciju za to, evo jedna koja će brzo i kvalitetno odraditi taj posao.

SoundKonverter je aplikacija jednostavnog sučelja za KDE radno okruženje koja će vam olakšati konverziju različitih glazbenih i video formata u široku lepezu audio formata.

 

Tako možete konvertirati bilo koji od sljedećih formata: ogg vorbis, mp3, flac, wma, aac, ac3, alac, mp2, als, amr nb, amr wb, ape, speex, m4a, mp1, musepack, shorten, tta, wavpack, ra, midi, mod, 3gp, rm, avi, mkv, ogv, mpeg, mov, mp4, flv, wmv i rv, dok je popis izlaznih formata ograničen samo na audio formate: ogg vorbis, flac, mp3, m4a, wma, aac, ac3, alac, amr nb, ape, mp2, musepack, shorten, speex, wavpack i wav. Osim same konverzije moguće je obaviti i tzv. “ripanje” CD-a te izračunavanje Replay Gain standarda odn. izračunavanje glasnoće glazbene datoteke u decibelima.

 

Da bi ste obavili konverziju najprije morate odabrati što želite: konvertirati pojedinačne datoteke, cijelu mapu, CD medij, datoteku s interneta ili m3u popis pjesama. Nakon toga odabrati izlazni format i eventualno podesiti dodatne opcije i kliknuti na gumb “Start”.

 

Po zadanim postavkama konvertirane datoteke se spremaju u $HOME/soundKonverter mapu, no u postavkama je moguće odabrati bilo koju drugu mapu.

Nema puno ovakvih aplikacija za Linux, no uspoređujući popularne aplikacije za konverziju koje se koriste na Windows sustavima, soundKonverter obavlja konverziju u nekoliko trenutaka uz minimalnu potrošnju resursa. Ne vjerujete – isprobajte sami!

SoundKonverter smo isprobali na OpenSUSE 12.2 distribuciji, na kojemu morate dodati KDE Extra repozitorij:


sudo zypper ar –refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/openSUSE_12.2/ \
KDE-Extra

i instalirate ga s:

sudo zypper in soundkonverter


Za OpenSUSE 12.1 je ovako:

sudo zypper ar –refresh \

http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/openSUSE_12.1/ \

KDE-Extra

sudo zypper in soundkonverter


Na Ubuntuu i Kubuntuu, soundKonverter se nalazi u universe repozitoriju kojega morate omogućiti u postavkama repozitorija, nakon toga osvježiti repozitorije i instalirati soundKonverter:

sudo apt-get update

sudo apt-get install soundkonverter


Za ostale detalje se uputite ovdje.

 Autor: Mario T.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

6 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.