NASA se angažira na polju slobodnog softvera

NASA – američka svemirska agencija, još je jedna u nizu mega organizacija koje se u zadnje vrijeme posvećuju otvorenom kôdu, prenosi muktware.com.

NASA je dugogodišnji korisnik otvorenog kôda, iako do sada nije uložila napore da nešto i vrati zajednici. Čini se kako stvari idu u drugom smjeru – NASA je lansirala (you see what I did there? ;)) posebnu web stranicu očitog imena Open.NASA, sa ciljem da ujedini i proširi svoje aktivnosti vezane uz temu.

Stranica bi trebala poslužiti kao podloga postojećim projektima, sa priloženim forumom za diskusije, te bi trebala voditi unutarnje i vanjske grupe u otvorenom razvoju i doprinosu, stoji u priopćenju. Cilj je stvoriti snažnu zajednicu koja će se baviti budućim hardverskim i softverskim projektima, ali i pomoći u tranziciji postojećih u svijet otvorenog softvera.

Više o svemu pročitajte na muktware.com.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

1 Response

  1. Branko napisao:

    Znači da bi se možda mogao prije nego odem na Vječna lovišta ipak prošetati po Mjesecu? Već sam se odrekao te nade. Ah kako bi to bilo lijepo!
    Bez šale, open source zajednica ima ogroman potencijal. Pogotovo ako ju pogoni nešto poput vječite ljudske težnje: “To boldly go where no one has gone before!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.