Od sada na Raspberry možemo instalirati i Arch

Priča o Raspberryu se nastavlja. Sretnici koji su uspjeli kupiti ovo malo računalo sada osim Fedore i Debiana mogu na Raspberry instalirati i Arch.

Uz veselje rada na ovoj maloj igrački, korisnici će se dodatno moći igrati i s konfiguracijom Archa jer kao i obično Arch ne dolazi s nikakvim grafičkim sučeljem. Ako hoćete nešto na što ćete klikati mišem, potrebno je ukucati par naredbi u konzolu. Ništa što prosječni korisnik Archa neće bez pol muke riješiti.

Ostalim korisnicima Arch bi trebao biti zanimljiv jer se radi o distribuciji koju možete izvrsno optimizirati za ovo malo računalo. Instalirajte samo one sustave koji su vam potrebni. Bez nepotrebnog balasta Raspberry bi mogao osjetno brže raditi na ovoj distribuciji.

Ali, trebali bi najprije nabaviti jedan primjerak tako da možemo na svoju ruku isprobati i i vidjeti koliko Arch može izvući iz ovog malog računala. Do tada nam ostaje samo smišljanje strategije kako ćemo upotrijebiti svog Raspberrya kad ga dobijemo. Ja se dvoumim između završetka gradnje svog robota i usavršavanja onog ukradenog svemirskog broda u garaži. Ili da ga ipak iskoristitim za HTPC?

Izvor:Raspberrypi.org

Autor:Branko S.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Od sada na Raspberry možemo instalirati i Arch, 5.0 out of 5 based on 1 rating

You may also like...

3 komentara

  1. grof napisao:

    ne znam, ali ako ga nisi “ubo” sada , iduća isporuka ide tek u svibnju…

  2. lutherus napisao:

    Odlično!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.