Poznato više detalja o Ubuntuu za Android

Polako se doznaje više detalja oko Ubuntua za Android. Tri dana nakon službene najave Engadgetov novinar je uspio dobiti intervju s Canonicalovim zaposlenikom koji je pokazao kako sve to izgleda na Motoroli Atrix. Osim demonstracije Ubuntua za Android razgovarali su i o budućnosti ovog proizvoda, najavili razgovore s proizvođačima pametnih telefona na skorašnjem Mobile World Congresu u Barceloni, te se osvrnuli na mogućnost izdavanja ove verzije Ubuntua za instalaciju kućnim korisnicima.
Kako vidimo na demonstraciji Atrix pokreće punu verziju Ubuntua koja odrađuje svoj posao prilično korektno, iako još uvijek postoji problem s multitaskingom. Boljom optimizacijom s hardverom iskustvo korištenja bi se trebalo izjednačiti s onim na klasičnom desktop OS-u.
Prve uređaje s ovakvim Ubuntuom bi mogli vidjeti već tijekom ove godine jer se Ubuntu može prilično lako integrirati s novim uređajima koji su planirani za ovu godinu.
Trenutno još ne možemo očekivati Ubuntu za Android kojeg ćemo moći instalirati sami na naš pametni telefon budući da je potrebna optimizacija s hardverom pojedinim telefona, ali u budućnosti se planira i ta opcija.

Više o ovoj temi kao i video snimak intervjua pogledajte na Engadgetu.

Izvor: Engadget , Webupd8

Autor: Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

7 Komentara

Dodaj svoj

Sigurno postoji. Vjerojatno se neko sjetio takav napraviti.
Sad, gdje to naci i kolko kosta ne bi znao. 😉
Mozda ce gugl znati?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.