Večeras iza 20h preuzmite prvi broj časopisa LIBRE! u PDF formatu, potpuno besplatno

Prošli mjesec svjedočili smo pokretanju novog nekomercijalnog časopisa LIBRE!, koji nam piše o slobodnom softveru.

Podsjetimo, časopis izlazi jednom mjesečno na srpskom jeziku i to na oba pisma, latiničnom i ćiriličnom. Trenutno je dostupan samo u elektronskoj varijanti i možete ga preuzeti potpuno besplatno u PDF formatu. Nakon nultog broja o kojem smo već pisali na našim stranicama, večeras očekujte prvi broj koji donosi pregršt novog sadržaja, zanimljivih tema i zreliji dizajn, kako navode autori.

LIBRE! #1

Prenosimo najavu u cijelosti:

Nakon što je nulti broj LiBRE! časopisa o slobodnom softveru preuzet u preko 2000 primjeraka, urednički tim je prepoznao želju zajednice da čita i saznaje novosti iz jednog takvog časopisa i održao riječ da će se za mjesec dana pojaviti sljedeći, prvi broj.

Tim mladih volontera, entuzijasta i zaljubljenika u slobodu, okupljenih oko zajedničke ideje, radio je punom parom u proteklih mjesec dana kako bi prvi broj časopisa LiBRE! obradovao sve zainteresirane i postao dostupan kako su i obećali.

Pregršt novog sadržaja, zanimljivih tema i zreliji dizajn.

Objava prvog broja LiBRE! časopisa najavljena je za večeras u 20:00h. Pratite nas za više informacija ili posjetite zvaničnu stranicu časopisa: libre.lugons.org.

Što reći nego uputite svoje web preglednike večeras iza 20h na web adresu libre.lugons.org i preuzmite svoju besplatnu kopiju.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

9 Komentara

Dodaj svoj

Upravo ono što nama balkancima treba… malo obrazovanja o slobodnom softwareu! 😀
Ivane, hvala na informaciji, a momcima iz susjedstva hvala na časopisu! 😉

Nasi clanci su pod GPL licencom. 😉
Vjerujem da bi se naslo materijala i za casopis. Preletite slobodno.
Trebate samo navesti izvor i licencu.

Večeras ima da bude ludnica. U Hrvatskoj se navija da Hrvatska pobedi Irsku u fudbalu, u Srbiji se navija da Novak Đoković pobedi Rafaela Nadala u tenisu, a svi koji obožavamo na Balkanu slobodan softver navijamo da preuzimamo broj 1 časopisa Libre! 🙂 Navijamo svi da večeras budemo broj 1 u svemu. 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.