Evo kako će izgledati Ubuntu 12.04 CD

Nekada davno je to bilo, samo rijetki od nas se sjećaju, Canonical je svakom tko je to zatražio darovao svoje CD-ove. Mnogi smo tada posjedovali originalne CD-ove Ubuntua koji su ponosno kupili prašinu na polici, jer smo daleko prije nego što su CD-ovi stigli poštom Ubuntu instalirali s doma sprženog CD-a. Ali, neka ih tamo. Vidi ih kako su lijepi…

Onda je došla kriza, kompanije su postale zle i Canonical više nije davao CD-ove bez novčanog pologa. Sva sreća, nekako u to vrijeme smo svi već imali brzi internet, što doma, što na poslu, pa smo CD-je Ubuntua pržili i po njima flomasterom šarali u kućnoj radinosti.
Nakon eksperimentiranja s Unityem, Canonical je uspio rastjerati one neodlučne i zadržao je samo vjerne i zaslužne korisnike uz sebe. I samo za njih je priredio posebnu poslasticu. Precise Pangolin će biti čudo nad čudima! LTS izdanje, a Unity u njemu će biti vrhunac! Jedva čekamo kraj četvrtog mjeseca da ga se domognemo!

I možda upravo to povijesno izdanje vrijedi imati doma na polici. Umotano u roza kartončić. (Pardon, ljubičasti.) Da ga možemo s ponosom pokazivati dječici i unucima. Zamislite reakcije vaših prijatelja u 2034. godini kad saznaju da posjedujete to kolekcionarsko izdanje! A tek cijena koju će to izdanje tada postići! CD-je možete kupiti u Canonicalovoj trgovini počevši od 26.04. ove godine. Cijene se kreću od 5£ za 5 CD-ova, do malo više funti za pakete od 50, 100 i 200 CD-ova.

Eto, sad nakon najave pogledajte kako su nam krasan dizajn napravili ljudi iz Canonicala:

Prekrasno!

Autor:Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

17 Komentara

Dodaj svoj

“Nekada davno je to bilo, samo rijetki od nas se sjećaju, Canonical je svakom tko je to zatražio darovao svoje CD-ove.” – da sjećaju, ja dobio! 🙂

Imam još 9.04 i 8.10 cd-e po ladicama, što je najbolje dva puta sam skinuo .ISO presliku prije nego što sam ga dobio, ako se dobro sjećam iz UK dolazilo.

Veoma lijep dizajn, a i Unity se oblikovao veoma dobro… Sve to skupa poprima zaista profesionalan oblik, a i mislim da je to Canonicalu cilj 🙂

za mene su cd- ili dvd linuxi proslost, vec dulje vrijeme samo montiram na usb stick i dignem, skuzio sam da mi instalacija ide puno brze preko usbsticka nego preko cd-a. Osim toga nemoram kupovati prazne medije.

Bilo je prije super dobivati orginalne cd-ove, imam ja stare primjerke cek od verzije 7.04 do verzije hmm 9.04 a nakon toga sam prestao narucivati.
Ko hoce prodam 😀 prije je bilo besplatno a sad vrijedi kao antikvitet 😀

Evo sad mi je Vlado na forumu dao odličnu ideju. Kad izađe CD, možemo se skupiti pa kupiti paket od pedeset ili sto CD-a. To bi nas došlo svakog par kuna.
Što mislite o tome?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.