10.384 pregleda

Evo kako će izgledati Ubuntu 12.04 CD

17

Nekada davno je to bilo, samo rijetki od nas se sjećaju, Canonical je svakom tko je to zatražio darovao svoje CD-ove. Mnogi smo tada posjedovali originalne CD-ove Ubuntua koji su ponosno kupili prašinu na polici, jer smo daleko prije nego što su CD-ovi stigli poštom Ubuntu instalirali s doma sprženog CD-a. Ali, neka ih tamo. Vidi ih kako su lijepi…

Onda je došla kriza, kompanije su postale zle i Canonical više nije davao CD-ove bez novčanog pologa. Sva sreća, nekako u to vrijeme smo svi već imali brzi internet, što doma, što na poslu, pa smo CD-je Ubuntua pržili i po njima flomasterom šarali u kućnoj radinosti.
Nakon eksperimentiranja s Unityem, Canonical je uspio rastjerati one neodlučne i zadržao je samo vjerne i zaslužne korisnike uz sebe. I samo za njih je priredio posebnu poslasticu. Precise Pangolin će biti čudo nad čudima! LTS izdanje, a Unity u njemu će biti vrhunac! Jedva čekamo kraj četvrtog mjeseca da ga se domognemo!

I možda upravo to povijesno izdanje vrijedi imati doma na polici. Umotano u roza kartončić. (Pardon, ljubičasti.) Da ga možemo s ponosom pokazivati dječici i unucima. Zamislite reakcije vaših prijatelja u 2034. godini kad saznaju da posjedujete to kolekcionarsko izdanje! A tek cijena koju će to izdanje tada postići! CD-je možete kupiti u Canonicalovoj trgovini počevši od 26.04. ove godine. Cijene se kreću od 5£ za 5 CD-ova, do malo više funti za pakete od 50, 100 i 200 CD-ova.

Eto, sad nakon najave pogledajte kako su nam krasan dizajn napravili ljudi iz Canonicala:

Prekrasno!

Autor:Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

17 komentara

 1. grof napisao:

  “Nekada davno je to bilo, samo rijetki od nas se sjećaju, Canonical je svakom tko je to zatražio darovao svoje CD-ove.” – da sjećaju, ja dobio! 🙂

 2. retsam napisao:

  Imam još 9.04 i 8.10 cd-e po ladicama, što je najbolje dva puta sam skinuo .ISO presliku prije nego što sam ga dobio, ako se dobro sjećam iz UK dolazilo.

 3. twitter napisao:

  U mene zadnja verzija 10.10 koju sam dobio 🙂

 4. Ivan Galgoci napisao:

  A naljepnica se ne sjećate? 🙂 Meni su slali uvijek više CD-ova na konto LZS-a, pa sam dijelio okolo.

 5. Ivan Tomica napisao:

  Veoma lijep dizajn, a i Unity se oblikovao veoma dobro… Sve to skupa poprima zaista profesionalan oblik, a i mislim da je to Canonicalu cilj 🙂

 6. Branko napisao:

  Ja nisam nikad trazio te besplatne CD-je. Al ovaj bi mogao kupiti.
  (Ako ce se Pangolin pokazati kako treba.)

 7. Marko napisao:

  za mene su cd- ili dvd linuxi proslost, vec dulje vrijeme samo montiram na usb stick i dignem, skuzio sam da mi instalacija ide puno brze preko usbsticka nego preko cd-a. Osim toga nemoram kupovati prazne medije.

  Bilo je prije super dobivati orginalne cd-ove, imam ja stare primjerke cek od verzije 7.04 do verzije hmm 9.04 a nakon toga sam prestao narucivati.
  Ko hoce prodam 😀 prije je bilo besplatno a sad vrijedi kao antikvitet 😀

 8. Branko napisao:

  Evo sad mi je Vlado na forumu dao odličnu ideju. Kad izađe CD, možemo se skupiti pa kupiti paket od pedeset ili sto CD-a. To bi nas došlo svakog par kuna.
  Što mislite o tome?

 9. bajro17 napisao:

  U mene je stiglo 9.04 jos ga imam i stiglo je iz francuske

 10. grguss napisao:

  Branko,odlicna ideja. Ja sam za!

 11. Branko napisao:

  Super!
  Onda očekujte kad izađe Pangolin na portalu obavijest kako dalje za naručivanje CD-ova.

 12. grguss napisao:

  onako,usput,ja posjedujem orginal verzije 5.10.

 13. Vjekoslav napisao:

  @Branko

  Ja sam isto za 🙂

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.