Uljepšajte GRUB izbornik ovom elegantnom temom

Jučer smo s vama podijelili pet prelijepih Conky tema koje će nesumnjivo ukrasiti vaš desktop i dati mu dodatnu funkcionalnost. Danas nastavljamo s “pimpanjem” vašeg Linux sustava, točnije GRUB izbornika.

GRUB usprkos svoj funkcionalnosti koju pruža pati od jedne boljke, a to je pretpostavljeni izgled samog izbornika, kojeg bi vremenski mogli smjestiti čak više desetljeća unatrag. Većini ovo neće predstaviti problem – ipak je riječ o aplikaciji koja nam se ukaže tek par sekundi prilikom pokretanja računala a svoj posao izvršava sasvim dobro.

Za modno osviještene, ali i one koji vole svoj sustav podesiti do najsitnijeg detalja, predstavljamo ovu predivnu GRUB 2 monokromatsku temu, koja dolazi u dva izdanja: light i dark.

Grub Monochrome Dark tema  Grub Monochrome Light

Instalacija je vrlo jednostavna – preuzmite kompresiranu datoteku (poveznice su gore) ovisno u rezoluciji vašeg monitora, otpakirajte sadržaj te putem naredbenog retka uđite u novo kreirani direktorij. Sada kao root izvršite sljedeću naredbu te potvrdite odgovorite na pitanja:

sudo ./install.sh

Napravite restart računala kako bi se uvjerili da sve funkcionira. I to je to! Više o samom GRUB izborniku možete čitati na našim stranicama kroz seriju članaka o podešavanju. Zahvale kolegi Stefanu za informaciju!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

16 Komentara

Dodaj svoj

Lijepo izgleda ali GRUB izbornik ni ne vidim jer mi je Ubuntu jedini OS na laptopu. UEFI je razlog zbog kojega će Ubuntu nažalost morati odbaciti GRUB koji je pod GPL licencom i koristiti Intelovo rješenje. :/

onda nemoj ni stavljat ,
nemozes nista vidjet i sve ti poblesavi , nemos nista vidjet i napamet moras uci u sustav.
nazalost koliko izgleda ljepo mislim da nece bas najbolje radit na puno racunala(posebno laptopa)

Izaberite instalaciju razlučivosti koja je manja od vaše, npr. ako je razlučivost zaslona 1600 x 900 onda je prva manja 1024 x 768, inače će prikaz biti djelomičan… To bi trebala biti cijela mudrost…, ili možda nije 😉

Hm, prepoznata mi samo ikonica za Debian, za Arch i SolusOS nije. (za Arch već postoji ikona, za Solus sam sam napravio)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.