Naredni Ubuntu će imati dobro integrirane web servise

Sljedeći Ubuntu će imati mogućnost desktop integracije web servisa poput Gmaila, Yahoo maila, Google Docsa, Twittera ili Facebooka.

Osim notifikacija i integracije s programima za slanje poruka ti će se servisi moći pokretati s Launchera kao web aplikacije, podržavati će Ubuntuov HUD, a servisi za slušanje muzike će podržavati tipke za upravljanje na Ubuntuovom meniju za glasnoću.

 

Direktno upravljanje računima

 

Mogućnost direktnog uploada slika na web servise

 

Trenutno su podržani Facebook, Googleovi servisi(Docs, Gmail, Google, Picasa, Youtube), Yahoo mail, Flickr, Twitter, Launchpad, Forsquare, Identi.ca, Grooveshark i Last.fm. Ostali servisi će vjerojatno biti brzo dodani jer je zajednici već sada dostupan API i potrebna dokumentacija. Ova novost je planirana za Ubuntu 12.10, ali će biti dodana i u trenutni LTS – Ubuntu 12.04.
Iako ste više ili manje uspješno većinu ovih servisa i ranije mogli integrirati u desktop, ova mogućnost će vam pružiti daleko lakše podešavanje i neprimjetnu integraciju te daleko ugodnije korištenje. Vjerujemo da će većina korisnika pozdraviti ovu novost.

Pogledajte demonstracijski video:

http://youtu.be/x7vF-AB7SF4

 

Izvor:Webupd8

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.