Obavijest o nedostupnosti LZS-a i LZS foruma!

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri zbog problema čiji se uzrok još uvijek utvrđuje, http://www.linuxzasve.com/ i http://www.linuxzasve.com/forum su postali nedostupni.

 

work-in-progress
work-in-progress

 

U tijeku je analiza problema te se intenzivno radi na popravcima baze podataka.
Ispričavamo se ovim putem posjetiteljima portala i članovima foruma koji su zbog ispada bili u eventualnim problemima, te očekujemo da će radovi biti završeni za nekoliko sati.

Uredništvo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Obavijest o nedostupnosti LZS-a i LZS foruma!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

13 Komentara

Dodaj svoj

Mislim, stvarno nema smisla! Ko ce meni nadoknaditi za dusevnu bol i patnju..jel znate vi kako je kada dnevno ulazite po nekoliko puta na LZS portal??? 😀

I?!
Što se dogodilo?!
Kada “jurastublic” kaže da zahvaljuje Svevišnjem na backupu, onda mogu misliti koje su “divote” bile.
Ajd, neka ste vi to riješili pa da se možemo povratiti iz ili u kolektivnu komu 🙂 (red or blue pill).

Nadam se da se ne radi o Drupalgedonu. Supruga i ja baš ne spavamo tako slatko od 15. listopada. Za sada je ok, nadam se da će i sa LZSom sve bit ok.

Ne vidim kakve bi veze Drupalgedon imao sa LZS, pošto LZS ionako nije napravljen u Drupalu. Drupalgedon se odnosi samo i isključivo na stranice napravljene u Drupalu.

Bolje za LZS, nisam provjeravao u kojem je CMSu rađen. Svi znamo zašto je Drupal na udaru. Ponekad nedostaci mogu biti i prednost – ako ih znamo iskoristit…

…pretpostavljao sam da misliš na tu stranicu ali osobno mislim da nije u tome stvar… Iskreno, ne vjerujem da je zbog toga. Prije će biti da je zbog toga što mnoge svjetski jake kompanije imaju stranice na Drupal platformi nego zbog ovoga što si napisao. To mislim zbog toga jer su tim propustom automatskim procesom hakirali mnogo stranica. Da su to radili samo zbog Bijele kuće onda bi nju hakirali i zaustavilo bi se na tome (tako to inače ide kada se usko fokusira samo na određenu stranicu). Premda, sumnjam da jedna takva stranica nema “malo” jače osiguranje od standardnog i kada su web tehnologije u pitanju (a i svatko tko je napravio update unutar ~ 7 sati od izdavanja novog update-a jezgre, nije mogao biti zahvaćen napadom).

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.