Objavljen Amarok 2.6.0 – navodno najstabilnije izdanje do sada

Nakon više od sedam mjeseci razvoja, legendarni Linux audio svirač Amarok objavljen je u verziji 2.6. Autori navode kako se radi o najstabilnijem izdanju do sada!

Više od pola godine rada uloženo je u ispravljanje bugova i jačanje stabilnosti ove moćne aplikacije za organizaciju i sviranje glazbe. Rezultat je dostupan u obliku nove bitne nadogradnje brojčane oznake 2.6.0, developerima poznata i po kodnom imenu “In Dulci Jubilo”.

Amarok 2.6.0

Osim samog “peglanja”, predstavljena je i nekolicina novosti. Vlasnike Apple uređaja razveselit će nadograđena podrška za iPod, iPad te iPhone (podrška za playliste, transkodiranje audio datoteka u iPod format). Kad su u pitanju zvučni zapisi s vaših USB uređaja za pohranu podataka, Amarok i ovdje ima par novosti – prikaz omota albuma, detekcija kompilacija, transkodiranje prilikom kopiranja i dr. Navedimo još i Free Music Chart servis, koji je sada uključen automatski nakon instalacije. Naravno, tu je i hrpa sitnijih ispravaka i dodataka – čitav popis izmjena možete pogledati ovdje.

Amarok 2.6.0 dostupan je za preuzimanje sa službenih web stranica. Još uvijek nema binarnih datoteka, stoga novu verziju morate kompilirati iz izvornog kôda – možete ga preuzeti ovdje. Paketi za Windows i Linux bi se trebali pojaviti za par tjedana.

Koji audio svirač vi koristite?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

30 Komentara

Dodaj svoj

Odličan mi je Clementine, i gotovo ga isključivo koristim. Amarok sam korisatio do verzije .. čini mi se 1,4, nakon toga hmm – isprobat ću ovu zadnu ver.

Amarok mi je ponajbolji, trenutno koristim Exaile. @b4ash – hvala što si spomenuo Radio Tray – već dugo tražim nešto slično – genijalna stvar (iako i clementine i amarok podržavaju web radio – ovo mi je elegantno i jednostavno).

Amarok, čisto sranje, prenatrpan skroz bespotrebnim funkcijama, a ono najosnovnije nema. Mogli bi malo da se ugledaju na Winamp, ako već žele takve stvari. Odavno ga već ne koristim, postoje i drugi daleko bolji programi.

Možda je Winamp bloatan iako se stanje popravilo od one grozne serije 3.x ali da je najlošiji reproduktor glazbenih datoteka je pretjerano s obzirom da podržava gotovo sve audio formate koji postoje, također ima veliku zbirku plug-inova.

Odlično, bravo. :facepalm
Ajd opcijama i mogučnostima usporedi jedan amarok i jedan winamp. Winamp idalje bez pluginova i dodanih kodeka ne čita flac. Bez obzira na kodeke nema gapless reprodukciju koja se od jednog modernog reproduktora očekuje, nema automaski scaling i još podosta toga kaj recimo ima amarok. A sad druga stvar, winamp em kaj je windows softvare am kaj nije opensource pa sa njim nemojte ni spamati.
A opet kao windows korisnici bi trebali znati da je najbolji plajer na windowsima fobar2000 a ne winamp. A generalno među playerima winamp je među najlošijima a usporedivši ga si nekim od popularnih plaayera sa linuxa winamp jenajlošiji. Znam da je vama ljudima naviklima na winamp on zakon i najbolji no treba biti objektivan i gledati mogučnosti nekog proizvoda a ne koliko je korisniku fino lagano kliknuti ili mu je nešto u navici.

Za foobar2000 još nisam našao pošteni skin ili temu, da ne govorim kako su skinovi koji nešto vrijede polovično riješeni ili kako mi neki plug-inovi ne žele raditi zbog nekompatibilnosti s novom verzijom i slično.

Amarok 2.x ima grozno sučelje.

Inače, ne tražim posebne mogućnosti kod player-a.

Zašto koristim Winamp?
Radi velikog raspona audio kodeka i plug-inova koji proširuju njegove mogućnosti i za winamp se najbrže mogu pronaći željeni codec-i i plug-inovi to jest budući da je sigurno najpoznatiji audio player veća je vjerojatnost za njega pronaći ono što ti treba.

Slažem se kako foobar2000 i ostali playeri mogu imati neke mogućnosti koje Winamp nema.

Da ne ispada kako jedino hvalim Winamp, dobar mi je Clementine, Exaile, Rhythmbox i MusicBee.

Ljudi se dijele ne dvije skupine. Oni koji znaju da je mplayer najbolji multimedia player i na one koji to još nisu shvatili.

Ako mplayer može raditi transkodiranje i retransmisiju streamova, podržava udp, rtp, rtsp, http, itd. streamove, ASCII video (nije neka korist, ali je dobro za testiranja), onda on the fly spremati stream na disk, te podršku za toliko formata ko vlc, onda ima više opcija…

Ima podršku za sve formate za koje ju ima i ffmpeg ( čitaj SVE ). Da, može jer su sve te điđe ionako od mplayera pokrađene.

Ok, pokušat ću ponovo, ali ja sa mplayerom nisam uspio postići trickyplay rtsp streama, što na vlcu radim bez problema….

Kad ne čitaš manual. I onda još sigurno koristiš onaj krozan gui umjesto da kao svaki normalan čovjek koristiš konzolu a sigurno nemaš niti sebi prilagođen mplayer.conf.
A već se nekoliko puta pisalo o mplayeru i njegovim mogučnostima.

Lutherus kak u mplayeru dobijem nase dijakriticke znakove….namjestio sam jezik subtitlova na hrvatski ali i dalje nista od č,ć,š itd…

Jednostavnije nema. man mplayer
Morate naučiti sami tražiti, snalaziti se i istraživati. Morate naučiti nešto. Nije dosta staviti neku distru.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.