6.421 pregleda

Objavljen Amarok 2.6.0 – navodno najstabilnije izdanje do sada

30

Nakon više od sedam mjeseci razvoja, legendarni Linux audio svirač Amarok objavljen je u verziji 2.6. Autori navode kako se radi o najstabilnijem izdanju do sada!

Više od pola godine rada uloženo je u ispravljanje bugova i jačanje stabilnosti ove moćne aplikacije za organizaciju i sviranje glazbe. Rezultat je dostupan u obliku nove bitne nadogradnje brojčane oznake 2.6.0, developerima poznata i po kodnom imenu “In Dulci Jubilo”.

Amarok 2.6.0

Osim samog “peglanja”, predstavljena je i nekolicina novosti. Vlasnike Apple uređaja razveselit će nadograđena podrška za iPod, iPad te iPhone (podrška za playliste, transkodiranje audio datoteka u iPod format). Kad su u pitanju zvučni zapisi s vaših USB uređaja za pohranu podataka, Amarok i ovdje ima par novosti – prikaz omota albuma, detekcija kompilacija, transkodiranje prilikom kopiranja i dr. Navedimo još i Free Music Chart servis, koji je sada uključen automatski nakon instalacije. Naravno, tu je i hrpa sitnijih ispravaka i dodataka – čitav popis izmjena možete pogledati ovdje.

Amarok 2.6.0 dostupan je za preuzimanje sa službenih web stranica. Još uvijek nema binarnih datoteka, stoga novu verziju morate kompilirati iz izvornog kôda – možete ga preuzeti ovdje. Paketi za Windows i Linux bi se trebali pojaviti za par tjedana.

Koji audio svirač vi koristite?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Povezani članci:

Aplikacije: Linux Multime...
Aplikacije: Music Player ...
Objavljen Audacity 2.0.0
Konvertirajte s lakoćom u...
Recenzija: Clementine - j...

30 komentara

 1. šumski kaže:

  Je, dosta je stabilniji, a i lakši od starijih verzija.

 2. b4sh kaže:

  Isprobavam momentalno Clementine a za web radio koristim Radio Tray

 3. Zlatko kaže:

  Amarok, čisto sranje, prenatrpan skroz bespotrebnim funkcijama, a ono najosnovnije nema. Mogli bi malo da se ugledaju na Winamp, ako već žele takve stvari. Odavno ga već ne koristim, postoje i drugi daleko bolji programi.

  • gurk kaže:

   O ukusima se ne raspravlja 😉
   Na linuxu postoje playeri za svačiji ukus, a tko se ne slaže, napravi si svoj player.

  • Lutherus kaže:

   Winamp je generalno najlošiji reproduktor glazbenih datoteka koj postoji. Ako netko nema sve kaj čovjeku treba onda je to definitivno winamp.

   • Steve kaže:

    Možda je Winamp bloatan iako se stanje popravilo od one grozne serije 3.x ali da je najlošiji reproduktor glazbenih datoteka je pretjerano s obzirom da podržava gotovo sve audio formate koji postoje, također ima veliku zbirku plug-inova.

    • Lutherus kaže:

     Odlično, bravo. :facepalm
     Ajd opcijama i mogučnostima usporedi jedan amarok i jedan winamp. Winamp idalje bez pluginova i dodanih kodeka ne čita flac. Bez obzira na kodeke nema gapless reprodukciju koja se od jednog modernog reproduktora očekuje, nema automaski scaling i još podosta toga kaj recimo ima amarok. A sad druga stvar, winamp em kaj je windows softvare am kaj nije opensource pa sa njim nemojte ni spamati.
     A opet kao windows korisnici bi trebali znati da je najbolji plajer na windowsima fobar2000 a ne winamp. A generalno među playerima winamp je među najlošijima a usporedivši ga si nekim od popularnih plaayera sa linuxa winamp jenajlošiji. Znam da je vama ljudima naviklima na winamp on zakon i najbolji no treba biti objektivan i gledati mogučnosti nekog proizvoda a ne koliko je korisniku fino lagano kliknuti ili mu je nešto u navici.

     • Ivan kaže:

      Potpis za Foobar2000 – bez konkurencije najbolji player za win

     • Steve kaže:

      Za foobar2000 još nisam našao pošteni skin ili temu, da ne govorim kako su skinovi koji nešto vrijede polovično riješeni ili kako mi neki plug-inovi ne žele raditi zbog nekompatibilnosti s novom verzijom i slično.

      Amarok 2.x ima grozno sučelje.

      Inače, ne tražim posebne mogućnosti kod player-a.

      Zašto koristim Winamp?
      Radi velikog raspona audio kodeka i plug-inova koji proširuju njegove mogućnosti i za winamp se najbrže mogu pronaći željeni codec-i i plug-inovi to jest budući da je sigurno najpoznatiji audio player veća je vjerojatnost za njega pronaći ono što ti treba.

      Slažem se kako foobar2000 i ostali playeri mogu imati neke mogućnosti koje Winamp nema.

      Da ne ispada kako jedino hvalim Winamp, dobar mi je Clementine, Exaile, Rhythmbox i MusicBee.

 4. Archer kaže:

  Odličan je Amarok, samo u poslednje vreme koristim Qmmp.

 5. Ivik kaže:

  Crossfading ima?

 6. antimon kaže:

  deadbeef izuzetno lagan i sve formate podržava, kopija foobara2000

 7. hrc kaže:

  i da nitko nije spomenio najbolji media player i još je open source i još je multi-platform – VLC

Ostavi komentar

© 2016 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.