Objavljen je četrnaesti broj e-časopisa o slobodnom softveru – LIBRE!

Objavljen je četrnaesti broj e-časopisa o slobodnom softveru – LIBRE!

Za mjesec srpanj, kada su mnogi od nas već na godišnjim odmorima ili smo završili sa školskim obvezama, redakcija e-časopisa LiBRE je svim redovnim čitateljima, te onima koji će to tek postati kao i slučajnim prolaznicima, za čitanje pripremila četrnaesti broj e-časopisa LiBRE u kojem je glavna tema nedavno objavljeni Linux Mint 15. Uz glavnu temu, kao dodatak u zasebnom članku, donosi i članak o Cinnamon radnom okruženju.

 

LiBRE broj 14 - naslovnica
Naslovna strana LiBRE broj 14

 

O ostalom sadržaju ovaj put nećemo kako vam ne bi uskratili iskustvo otkrivanja, samo ćemo napomenuti da će zasigurno svatko pronaći ponešto za sebe.

Novi broj LiBRE-a možete preuzeti na dobro poznatoj adresi https://libre.lugons.org/ za sad u PDF formatu, a uskoro će biti dostupan i ePUB.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (9 votes cast)
Objavljen je četrnaesti broj e-časopisa o slobodnom softveru – LIBRE!, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

11 Komentara

Dodaj svoj

Kako će biti na hrvatskom kad ga piše srpska zajednica?
Naravno, ne vjerujem da bi se iko iz Librea bunio kada bi se sakupila ekipa iz Hrvatske koja bi surađivala s njima i radila hrvatsko izdanje časopisa.
Pa eto, stupi u kontakt s njihovim uredništvom, prikupite ekipu i dva-tri popodneva mjesečno svako od vas i imate hrvatsko izdanje. 😉

@paulo, redakcija LiBRE-a časopis radi na svom materinjem jeziku i to je OK.

Da im je GNU/Linuks zajednica u regiji bitna i da oni nemaju problema tvoje naravi, dokazuju time što ga rade u dva oblika (latiničnom i ćiriličnom) tako da ne vidim gdje je problem ..

Bre-srpski je, uz ruski i portugalski, jedan od elegantnijih jezika u Evropi i ne vidim di je tacno problem u citanju 😀

A kaj se zagorskog tice, da tu bi bil problemcek s obzirom na kolicinu germanizama i madjarizama.

Ali da, drago mi je da imam jos jedno izdanje Libre-a u svojoj digitalnoj kartoteci 😀

samo usput, meni srpski ne smeta, smeta mi to što je u nekim brojevima latično izdanje samo polulatinično izdanje, previše im se toga provuće na ćirilici. Nije opet ni problem u samoj ćirlici, ali ostaje dojam neke površnosti i nedorađenosti.

Mimo toga, svake pohvale, imam pohranjene sve brojeve 🙂

Mislim vazno je da se moze procitati i razumjeti sto zele reci a sad na kojem je dijalektu neigra ulogu , netreba biti izbirljiv jer ovakvih besplatnih casopisa nema bas puno .

LP b4sh

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.