Pet prelijepih i korisnih Conky tema II

Donosimo vam pet prekrasnih konfiguracija, odnosno tema za Conky. Izaberite jednu i uljepšajte si radnu površinu.

Oni koji nas redovno prate vjerojatno će se sjetiti članka pod nazivom “Pet prelijepih i korisnih Conky tema“. Tada smo vas upoznali s Conky aplikacijom i njenom konfiguracijom te predstavili pet zaista predivnih tema. Danas, gotovo godinu dana kasnije, donosimo vam nastavak članka, pomalo nekreativno nazvan II, odnosno drugi dio, ali s razlogom – naime, želimo od ovoga napraviti serijal, tako da nikad ne presuši bunar inspiracije za uljepšavanje vaše radne površine. Stoga, idemo vidjeti što nam donosi drugi dio.

1. My First Conky Config

Za početak nešto jednostavno, za sve one koji uživaju u minimalizmu, a ipak žele bitne informacije na domak oka. Tema na sredini zaslona velikim slovima ispisuje datum, nešto iznad dan i vrijeme, a ispod osnovni set informacija poput zauzetosti procesora, memorije i sl. Jako lijepa tema, a vrlo lagano se konfigurira po vlastitim željama.

My frst conky

2. Conky Workspace Indicator

Ova konfiguracija donosi pokazivač trenutnog zaslona na sličan način kako je to napravljeno u Android mobilnom operacijskom sustavu. Pored ovoga, ne ispisuju se nikakve dodatne informacije, ali u ovom slučaju to nije minus, jer tema na neki način i jeste namijenjena kombiniranju s drugim temama (zapravo, odlično ide uz temu iznad, samo je treba postaviti na pravo mjesto).

Conky Workspace Indicator

3. Conky Launchpad

Ok, dosta jednostavnih tema – idemo na nešto žešće! Conky Launchpad je vizualno jako dobro sređena tema, posebno zahvaljujući ikonama koje stižu uz nju a olakšavaju pregled hrpe informacija koja se stalno ažurira na vašem zaslonu. Ova tema ima sve, od osnovnih informacija o računalu, do stanja baterije i prikaza temperature tvrdog diska. Preporuka!

Conky Launchpad

4. Conky Miui

Opet se vraćamo na nešto jednostavnije. Tema Conky Miui prikazuje sat i datum u obliku kojeg inače nalazimo na pametnim telefonima, točnije, kod korisnika popularnog Miui ROM-a za Android uređaje. Nije rijetkost da widgeti s pametnih telefona završe na radnom zaslonu, podsjetit ćemo vas samo na nekoć izuzetno popularni HTC-ov sat koji je također uspješno prekopiran u Conky temu.

Conky Miui

5. Conky Google Now

Conky konfiguracija u “Google Now” obliku će na vizualno atraktivan način prikazati vremensku prognozu za danas i sljedećih pet dana u tjednu. Pored prognoze, od koje se posebno ističe trenutna temperatura i sličica vremena, tu je još i prikaz brzina preuzimanja i slanja datoteka. Ova tema također je vrlo pogodna za manje modifikacije po vašoj želji.

Conky Google Now

To bi bilo sve za ovaj put. Kao što smo najavili, ovo postaje serijal, stoga uskoro možete očekivati i treći nastavak (novi članci će se objavljivati jednom mjesečno ili rjeđe). U komentarima javite koji vam se najviše svidio!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Pet prelijepih i korisnih Conky tema II, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

5 komentara

 1. b4sh napisao:

  Conky sam upozno prije par godina unazad preko jednoga prijatelja i od tada je standard na mome desktopu .Prije Conkya sam koristio GKrellM http://members.dslextreme.com/users/billw/gkrellm/gkrellm.html .

  LP b4sh

 2. tony napisao:

  Baš sam neki dan slučajno naišao na neki Conky manager i instalirao ga.Gomila lijepih primjeraka.

  http://www.zaslike.com/files/n8dmm3pf54jhljqc7mv3.png

 3. tony napisao:

  Zanimljivo,.samo prva slika je moja,ona na Lubuntu,ostale je povuklo iz teksta.Čudno.

 4. zagortenay333 napisao:

  Preporučio bih da kod “Conky Workspace Indicator” update interval smanjite sa 1 na recimo 0.1(naravno pratiti konzumiranje memorije u tom slučaju).Tako kad prebacujete sa workspace na workspace conky updejtuje instant!
  Mislio sam i dodati ovo u novi conky na kojem radim, ali nije dovoljno flksibilan.Sad samo registruje na kojem si workspace-u trenutno, a ne i koliko je ukupno otvorenih workspace-a.
  Naprvio sam drugu verziju koja prikazuje upravo to(dakle na kojem ste workspace-u i mijenja broj tačkica u skladu s brojem workspace-a): https://dl.dropboxusercontent.com/u/48884395/Conky%20Workspace%2B%2B.zip

  Kod je također mnogo “čišći”.Radi do 16 workspace-a, a lako je dodati i više!

  Nisam još uvijek zadoljan zato što nisam skapriao kako centrirati ovo sad.Trenutno može ići ili sa lijeva na desno ili obrnuto, a meni treba centar….Eto ako nekome radi izvolite 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.