Američka mornarica za ozbiljne stvari koristi Linux

Američka mornarica sve više i više voli Linux. Nakon prošlogodišnjeg napada zloćudnog softvera na Windows sustave u njihovoj bazi koja je kontrolirala bespilotne letjelice, sada se odlučuju za sigurnije rješenje.

Da bi izbjegli buduće slične napade malwarea, odlučili su koristiti sigurniji operativni sustav pa su potpisali 28 milijuna dolara vrijedan ugovor s tvrtkom Raytheon Intelligence and Information Systems. Tvrtka će razviti sustave za upravljanje bespilotnom letjelicom Northrop Grumman’s MQ-8B Fire Scout koji se zasnivaju na Linuxu. Trenutno se MQ-8B upotrebljava u potrazi za krijumčarima droge iz Južne Amerike, a u planu je izrada najmanje 168 ovih letjelica.

MQ-8 Fire Scout (Mogli su ga i ljepšeg napraviti)

 

Eto, kada je u pitanju ozbiljan posao, nema boljeg rješenja od Linuxa. Jedino, da li ćemo žaliti što nisu koristili Windowse kada za par godina letjelice razviju svoju vlastitu inteligenciju i krenu u osvetnički pohod?

 

Izvor:Cnet

Autor:Branko S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 Komentara

Dodaj svoj

ma neče biti skyneta, kaj vam je 😀 prelasko mna linux presli smo na alternativnu stvarnost u kojoj će se događaji odvijati potpuno drugačije.

Ma, Skynet je radio na windowsima, zato je zbog sigurnosnih propusta i moga upravljat nekim stvarima, a nisu ga još pušćali van. 😀

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.