7.431 pregleda

Večeras iza 20h preuzmite prvi broj časopisa LIBRE! u PDF formatu, potpuno besplatno

9

Prošli mjesec svjedočili smo pokretanju novog nekomercijalnog časopisa LIBRE!, koji nam piše o slobodnom softveru.

Podsjetimo, časopis izlazi jednom mjesečno na srpskom jeziku i to na oba pisma, latiničnom i ćiriličnom. Trenutno je dostupan samo u elektronskoj varijanti i možete ga preuzeti potpuno besplatno u PDF formatu. Nakon nultog broja o kojem smo već pisali na našim stranicama, večeras očekujte prvi broj koji donosi pregršt novog sadržaja, zanimljivih tema i zreliji dizajn, kako navode autori.

LIBRE! #1

Prenosimo najavu u cijelosti:

Nakon što je nulti broj LiBRE! časopisa o slobodnom softveru preuzet u preko 2000 primjeraka, urednički tim je prepoznao želju zajednice da čita i saznaje novosti iz jednog takvog časopisa i održao riječ da će se za mjesec dana pojaviti sljedeći, prvi broj.

Tim mladih volontera, entuzijasta i zaljubljenika u slobodu, okupljenih oko zajedničke ideje, radio je punom parom u proteklih mjesec dana kako bi prvi broj časopisa LiBRE! obradovao sve zainteresirane i postao dostupan kako su i obećali.

Pregršt novog sadržaja, zanimljivih tema i zreliji dizajn.

Objava prvog broja LiBRE! časopisa najavljena je za večeras u 20:00h. Pratite nas za više informacija ili posjetite zvaničnu stranicu časopisa: libre.lugons.org.

Što reći nego uputite svoje web preglednike večeras iza 20h na web adresu libre.lugons.org i preuzmite svoju besplatnu kopiju.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

9 komentara

 1. Z0K4 napisao:

  Upravo ono što nama balkancima treba… malo obrazovanja o slobodnom softwareu! 😀
  Ivane, hvala na informaciji, a momcima iz susjedstva hvala na časopisu! 😉

 2. Milan napisao:

  Čitaćemo 🙂 Nego Logo za Ubuntu odavno nije više taj…

 3. Branko napisao:

  Super! Čitati ćemo! 🙂

 4. Vlad napisao:

  Večeras ima da bude ludnica. U Hrvatskoj se navija da Hrvatska pobedi Irsku u fudbalu, u Srbiji se navija da Novak Đoković pobedi Rafaela Nadala u tenisu, a svi koji obožavamo na Balkanu slobodan softver navijamo da preuzimamo broj 1 časopisa Libre! 🙂 Navijamo svi da večeras budemo broj 1 u svemu. 😉

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.