2.062 pregleda

Četvrt stoljeća interneta u Republici Hrvatskoj

1

17. studenoga 2017. godine s početkom u 19 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske održano je svečano obilježavanje 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj.

 

25 godina interneta - izvor slike: http://www.srce.unizg.hr/

25 godina interneta – izvor slike: http://www.srce.unizg.hr/

 

Prije dvadeset i pet godina, odnosno 17. studenoga 1992. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu službeno je puštena u rad hrvatska akademska i istraživačka računalno komunikacijska mreža utemeljena na IP protokolu, kao i njezina poveznica na globalnu mrežu “internet” te se taj dan i službeno računa kao dan kad je “internet” zaživio u Hrvatskoj.

O nastanku i povijesti razvoja SRCA više možete pročitati u njihovom sažetku kojeg su marljivo objavljivali tijekom studenog 2017. ili pogledati jučer objavljeni video na službenom YouTube kanalu: Sveučilišni računski centar – Srce.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.1/5 (7 votes cast)
Četvrt stoljeća interneta u Republici Hrvatskoj, 3.1 out of 5 based on 7 ratings

Povezani članci:

Sveučilišni računski cent...
Budi dobar susjed, dijeli...

Oznake:, ,

One Response

  1. ok napisao:

    Ej dario znaš li neki program za mint koji može popravit internet konekciju restartovat ruter i pokušat da se ponovo konektuje da nebi svaki put odlazio u drugu sobu da palim i gasim ruter i WI-FI antenu ?

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.