Četvrt stoljeća interneta u Republici Hrvatskoj

17. studenoga 2017. godine s početkom u 19 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske održano je svečano obilježavanje 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj.

 

25 godina interneta - izvor slike: http://www.srce.unizg.hr/
25 godina interneta – izvor slike: http://www.srce.unizg.hr/

 

Prije dvadeset i pet godina, odnosno 17. studenoga 1992. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu službeno je puštena u rad hrvatska akademska i istraživačka računalno komunikacijska mreža utemeljena na IP protokolu, kao i njezina poveznica na globalnu mrežu “internet” te se taj dan i službeno računa kao dan kad je “internet” zaživio u Hrvatskoj.

O nastanku i povijesti razvoja SRCA više možete pročitati u njihovom sažetku kojeg su marljivo objavljivali tijekom studenog 2017. ili pogledati jučer objavljeni video na službenom YouTube kanalu: Sveučilišni računski centar – Srce.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.1/5 (8 votes cast)
Četvrt stoljeća interneta u Republici Hrvatskoj, 3.1 out of 5 based on 8 ratings

4 Komentara

Dodaj svoj

Ej dario znaš li neki program za mint koji može popravit internet konekciju restartovat ruter i pokušat da se ponovo konektuje da nebi svaki put odlazio u drugu sobu da palim i gasim ruter i WI-FI antenu ?

Znam, nazoveš telefonom svog davatelja usluge pristupa internetu, objasniš problem sa pucanjem veze i oni dođu i poprave kvar ili zamijene router ispravnim 😉

Pozoveš se na loš signal odmah prilikom poziva te im onda sve detaljno elaboriraš.

Pa tako isto i za mobitel. Loš signal pa onda dalje. Malew forice spašavaju život.

Loš signal prije svega.

Tako onda oni moraju izvršiti detaljniju provjeru itd… itd… Puno su ažurniji brži itd…

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.