Cloud izdanje LibreOffice uredskog paketa već sljedeći mjesec, Android i iOS portovi u izradi

Popularni uredski paket LibreOffice, već sljedeći mjesec bi se trebao pojaviti u Cloud izdanju te postati konkurencija Google Docsima i Microsoftovom Officeu 365, navode u The Document Foundationu.

Italo Vignoli, glasnogovornik The Document Foundation, zaklade koja stoji iza LibreOffice uredskog paketa, u intervju za The Register najavio je Cloud izdanje popularnog uredskog paketa LibreOffice već za sljedeći mjesec. Također, najavljeni su Android (navodno je 80% dovršen) i iOS portovi.

libreoffice

Cloud izdanje te Android i iOS portovi prvotno su najavljeni na LibreOffice konferenciji održanoj u Parizu prošle godine, a radovi u ovom smjeru pojačani su nakon što je dovršen razvoj LibreOffice 3.4 verzije. Podsjetimo, LibreOffice u verziji 3.5 objavljen je prošli mjesec, o čemu ste mogli čitati na našim stranicama.

AŽURIRANO: Na blogu The Document Foundatina pojavio se demant ove informacije. Navodno je nastao komunikacijski nesporazum između TDF-ovog Itala Vignolia i Iana koji je odradio intervju. U travnju zapravo stiže ROADMAP a ne gotov proizvod, koji se treba pojaviti tek sljedeće godine, kako je i bilo najavljeno na LibreOffice konferenciji. Demant možete pročitati ovdje. Zahvale Goranu Rakiću za informaciju.

Reference: The Register, Softepdia, LinuxUser

Autor: Ivan G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.