Pozovite prijatelje na Ubuntu One servis i osvojite bonus prostor

Servisi za pohranu podataka u oblaku te njihovu sinkronizaciju na različitim uređajima svakim danom postaju sve popularniji.

Kako bi privukli nove korisnike, većina nudi bonus prostor za svaku osobu koja se registrira zahvaljujući vašoj preporuci (svojedobno sam pisao o danas vrlo popularnom Dropboxu – upravo zahvaljujući tom kratkom osvrtu i postavljenoj tzv. refferal poveznici, ubrzo je stiglo dovoljno bonusa i danas uživam skoro pa 20 GB besplatnog prostora).

Canonical je odlučio istu stvar ponuditi korisnicima svojeg Ubuntu One servisa. Za svakog novog korisnika koji se registrira na vašu preporuku, Canonical će vaš nalog nadograditi s 500 MB bonus prostora. Da bi stvar bila još bolja, taj novi korisnik također će dobiti 500 MB bonus prostora odnosno 5.5 GB u startu (podsjetimo, odmah po registraciji čeka vas 5 GB slobodnog prostora, dok za tridesetak dolara godišnje možete zakupiti dodatnih 20 GB).

Ubuntu One

Zvuči dobro, zar ne? Sve što trebate je ulogirati se na Ubuntu One web servis sa svojim podacima i pokupiti refferal poveznicu. Pošaljite je prijateljima putem e-maila ili društvenih mreža s kratkim objašnjenjem (možete priložiti i poveznicu na ovaj članak gdje je sve objašnjeno) te pričekajte slobodne megabajte.

Napomena:

Tanka je granica između preporuke i spama, pa savjetujemo da ovome pristupite s oprezom. Šaljite ljudima za koje smatrate da bi mogli biti zainteresirani (recimo, Ubuntu korisnici), i to nikad više od jednom! Jasno naznačite koja je njihova korist u ovome (također dodatnih 500 MB u startu).

Maksimalno četrdeset ljudi se može registrirati na vašu preporuku, što će vam osigurati sasvim dovoljnih 20 GB besplatnog prostora.

Sretno u lovu na megabajte! 😉

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

18 Komentara

Dodaj svoj

Pozivao al nitko se ne odaziva 🙂 Čak sam dobio i poneki RT 😉 Nažalost i ne koristim baš UbuntuOne. Dropbox i SkyDrive FTW. Sad bi mogao dobiti i negativnih odgovora za SkyDrive, ali to je servis koji je na svojoj platformi daleko bolji od droboxa a i cijene upgradea su pristupačnije, jedino mi je žao što ga nema na Linuxu.. 🙂

SkyDrive je samo za Windowse (i mislim Mac) tako da odmah otpada, Dropbox ima previše sigurnosnih problema i upravljačku politiku koja radije ide logikom obmanjivanja i laganja korisnicima nego nekim fer pristupom prema korisniku. Ubuntu One mi je relativno nepoznat, al možda je došlo vrijeme za provjeriti kako to u stvari funkcionira.

Da znam da je samo za Windows i za OSX ali pokušavam istaknuti kako je dobar. (začudo a? 😛 ) Dropbox je ok. Jednostavno Ubuntu One nisam previše koristio, tako da ne mogu biit objektivan, al kolko vidim jako su dobri. 🙂

Ne bi te ubilo da si malo detaljnije opisao te dropboxove probleme, ovako to ostaje na rekla-kazala.
Za skydrive mi je zao sto se nisam ogrebao za 25GB kad se moglo, ovih 7 koji su sad standardni nisu vrijedni registracije na jos jednu uslugu (pogotovo kad dolazi od M$-a)
A sto se tice google drive-a, njima bi zadnjima povjerio osobne podatke. Iako smatram da je google ucinio vise za krajnje korisnike nego sve IT kompanije zajedno, njihova politika skupljanja svega o svima ima ogromnih potencijala da nam se u buducnosti odbije o glavu.

Nasao sam u Full Circle Magazine (brojevi 55-58) o cloud storage-u clanke. Detaljno su obradili par servisa.
Mana UbuntuOne je ta sto podatci stoje na njihovim serverima bez ikakve enkripcije te sto su linkovi za dijeljenje http umjesto https. Takodjer treba biti oprezan pri reinstallu sistema da se ~/.local/share/ubuntuone ne kopira sa backupa jer ce tako izbrisati uploadane fileove.
Za dropbox sam nasao da su promijenili politiku te sad mogu po nalogu dati pristup podatcima trecim stranama. Sto znaci da iako imaju jaku enkripciju na serverima, imaju i kljuceve za pristup.
Nisam provjeravao za druge servise, ali pravilo je da se sve sto je osjetljivo prvo stavi u truecrypt container uz password od min 17 znakova i tek onda u oblak.

Da kod Dropboxa je to problem što oni imaju ključeve enkripcije i time uvid u sve podatke. S druge strane Ubuntu One ne koristi enkripciju, ali zato Ubuntu ima instaliran Deja-dup. U postavkama podesiš da podaci prije nego što odu na Ubuntu One prođu kroz Deja-dup koji radi enkripciju, a ključevi ostaju samo tebi lokalno, ne na serveru, tako da im nitko nema pristupa.

Pa valjda ne stavljate na oblak neke preosjetljive stvari… ili? Ja više manje odmah mislim da to nije sigurno mjesto nego samo međuspremnik između kompova.. meni mogu sve uzet nije me briga ako hoće.

A čuj, praktično je da su ti neke bitne stvari uvijek na dohvat ruke, bez obzira gdje si, osobito kad su u pitanju poslovna putovanja.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.