Što ste učinili s vašim Raspberry Pi računalom?

Raspberry Pi, računalo veličine kreditne kartice i cijene od svega tridesetak dolara dojmilo se mnoge, a zahvaljujući kreativnim umovima svoju primjenu je našlo na raznim područjima.

Oni koji nas redovno prate, znaju da često donosimo novosti i zanimljivosti vezane uz Raspberry Pi (najbolji način za pregled svih objavljenih članaka je putem RaspberryPi taga). Među našim posjetiteljima dosta je vlasnika ovog malenog računala – kada je napokon stigao u prodaju navala je bila ogromna i svi su imali spremnu namjenu. Sada, nakon nekog vremena pozivamo vas da tu namjenu podijelite s nama.

RaspberryPi-GameBoy

Pošaljite nam e-mail na adresu info@linuxzasve.com, s kratkim opisom, fotografijama i eventualno videom onoga što ste napravili – od običnog kućišta do Smart TV-a ili igraće konzole.

Mi ćemo izabrati deset najboljih (najkreativnijih) i objaviti ih putem članka. Tko zna, možda baš vaš uradak natjera nekog da izvadi svoj primjerak iz ladice, otpuše prašinu i ponovno se počne “igrati”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

12 Komentara

Dodaj svoj

Full feture laptop, uk. cijene <100$, uz pomoć Motorola lapdocka (~50$).
Čekam lapdock da stigne, spajanje je trivijalno.
Kad stigne, i isprintam PI-kućište s magnetima(!) šaljem fotke.

2-channel video input:V1/V2 auto switching(V1 display first) (ebay)
Video: 2 AV input auto switching (amazon)
Treba znati čitati… 🙂

Media centar uz pomoć OpenELEC, XBMC Media centar u punom izdanju i funkcionalnosti je na TVu. Uz android telefon i app xbmc remote, ugođaj je potpun i prije svega jeftin.

Kako se snalazi s addonima? I streamanjem sadržaja s neta ili s drugih kompova?
Jel može to probaviti? Ili trza i šteka?
Zanima me jer sam baš za XBMC planirao nabaviti jedan RPI. A XBMC sam po sebi ima težinu pa me zanima kako se RPI nosi s dodatnim opterećenjem.

Ima 100/10 karticu pa stremanje FullHD sadržaja baš i ne radi, HD onako, a SD nema problema. XBMC i VLC i sl. imaju problema dok sa omxplayerom možeš bez problema streamti i FullHD preko mreže.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.